Nicaragua president välistas valimiste toomise varasemale ajale (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicaragua president Daniel Ortega.
Nicaragua president Daniel Ortega. Foto: Oswaldo Rivas / Reuters / Scanpix

Nicaragua president Daniel Ortega välistas laupäeval peetud rahukõnelustel opositsiooni peamise nõudmise tuua valimised varasemale ajale.

Ta pakkus kõnelustel poliitvangide vabastamist ja reforme.

Valitsus ütles avalduses, et "panustab demokraatia tugevdamisse ja põhiseadusliku korra austamisse ning arvestab, et presidendi- ja parlamendivalimised on määratud 2021. aastale".

Opositsioon on tahtnud nende toomist sellesse aastasse.

Valitsus pakkus rahukõnelustel ka kodanike vabaduste ja õiguste tugevdamist, kohtuprotsessi ootavate poliitvangide vabastamist, seaduste ülevaatamist "karistamatuse" likvideerimiseks ning palub rahvusvahelisel kogukonnal mitte rakendada Nicaragua suhtes sanktsioone.

Ortega, tema abikaasast asepresident Rosario Murillo ja veel mitmed kõrged ametnikud on juba inimõigusrikkumiste pärast USA sanktsioonide alused.

Valitsus astus sammu päev pärast opositsiooni teadet, et nad võivad valitsusega peetavate läbirääkimiste osas ümber mõelda, kuna kõnelusi vahendanud piiskopid loobusid protsessis osalemast.

Kõneluste eesmärk on teha lõpp 10 kuud kestnud rahutustele Ortega vasakvalitsuse vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles