Venezuelas suri elektrikatkestuse ajal 15 dialüüsipatsienti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval alanud ulatuslik elektrikatkestus seab ohtu tuhandete haigete elu.
Neljapäeval alanud ulatuslik elektrikatkestus seab ohtu tuhandete haigete elu. Foto: MATIAS DELACROIX / AFP / Scanpix

Venezuelas suri elektrikatkestuse ajal 15 raske neeruhaigusega patsienti, kes ei saanud dialüüsi, teatas vabaühendus.

«Eilse ja tänase jooksul oli 15 surmajuhtumit dialüüsi puudumise tõttu,» ütles vabaühenduse Codevida direktor Francisco Valencia.

«Neerupuudulikkusega inimeste olukord on väga raske, kriitiline, me räägime 95 protsendist dialüüsiaparaatidest, mis on elektrikatkestuse tõttu rivist väljas,» lisas Valencia.

Ta hoiatas, et Venezuelas on rohkem kui 10 200 dialüüsist sõltuvat inimest, keda praegune olukord ohtu seab.

Venezuela presidendi Nicolás Maduro väitel takistas elektrikatkestuse likvideerimist uus küberrünnak ühele generaatoritest, mis töötas laitmatult ning see häiris ja nullis kõik selle, mida olime saavutanud.

Suurem osa Venezuelast mattus neljapäeva õhtul pärast massiivset elektrikatkestust pimedusse. Elektrita jäi pealinna metroo ning katkes ka interneti- ja telefoniteenus. President Nicolás Maduro nimetas juhtunut USA ja paremäärmuslaste sabotaažiks.

Elektrikatkestused on majanduskriisis vaevlevas Venezuelas tavalised. Ekspertide sõnul ei investeeri valitsus taristusse, režiim aga süüdistab sabotööre, kuid jätab nad alati konkreetselt nimetamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles