Alates homsest tihendab Tallinn ühistranspordi graafikuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühistransport.
Tallinna ühistransport. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna Linnatranspordi AS tihendab esmaspäeval bussigraafikuid, saates liinidele viis värskelt hangitud lisabussi – täiendavate sõidukitega taastatakse varasemad sõidugraafikud bussiliinidel 3, 5, 7 ja 54.

Lähinädalatel suunab ettevõte liinile veel seitse lisabussi, mille järel on täielikult taastatud kõik enne 1. veebruari Tallinna bussiliinidel kehtinud sõidugraafikud. Liinide ülevõtmise tõttu muutusid 1. veebruaril 20 bussiliini sõidugraafikud. Alates esmaspäevast on aga täies mahus taastatud 14 bussiliini graafikud. Hiljemalt märtsi lõpuks taastatakse viimase etapina veel kuue bussiliini graafikud kui liinidele lisatakse seitse täiendavat bussi.

«Oleme vähem kui kahe kuuga suutnud hankida vajaminevad lisabussid ja värvanud 92 bussijuhti, millega suudame tagada täielikult enne 1. veebruari kehtinud bussigraafikud ja sõidumugavuse,» ütles Tallinna Linnatranspordi juhatuse esimees Deniss Boroditš pressiteate vahendusel.

«Nüüd keskendume käimasolevate suurte riigihangete edukale lõpuleviimisele, millega ostame Tallinnasse kaheksa uut trammi ja sada uut keskkonnasõbralikku bussi, et oluliselt uuendada ettevõtte sõidukiparki,» lisas ta.

Tallinna Linnatransport kasutab ettevõtetelt Keil M.A ja UniCredit Leasing eriolukorra lahendamiseks ajutiselt kasutusse võetud linnaliinibusse järgmised kaks aastat, mille järel asendatakse need uute biometaanil sõitvate bussidega.

«Ajaloo suurima bussihankega Tallinnas vahetame välja ettevõtte kõige vanemad bussid ja valmistume, et aastaks 2025 ei sõidaks Tallinna tänavatel enam diiselbusse,» selgitas Boroditš, kelle sõnul hangitakse selleks järgmise viie aasta jooksul kokku 300 uut gaasibussi ja tehakse esimesi ettevalmistusi elektribusside kasutusele võtmiseks.

Pärast graafikute taastamist on hommikusel ja õhtusel tipptunnil Tallinnas korraga 410 busside väljumist ja päeva jooksul teenindatakse rohkem kui 250 000 sõitjat. Täpseima info kehtivate bussigraafikute kohta leiab SIIT. Samuti vahetatakse muudetud sõidugraafikutega välja ka bussipeatustes.

Alates 1. veebruarist teenindab Tallinna Linnatransport lisaks senisele 62 bussiliinile veel bussiliine number 2, 12, 13, 20, 20A, 25, 39, 49, 57, 59 ja 65.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles