Õnnesärgis sündinud: lennule hilinemine päästis reisija elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmed Khalid (vasakul) jäi eelmise lennu hilinemise tõttu maha täna hommikul Etioopias alla kukkunud lennukist.
Ahmed Khalid (vasakul) jäi eelmise lennu hilinemise tõttu maha täna hommikul Etioopias alla kukkunud lennukist. Foto: Baz Ratner / REUTERS / Scanpix

Ahmed Khalid oli teel Dubaist Keenia pealinna Nairobisse. Lennuplaan nägi ette ümberistumist lennule, mis täna hommikul Etioopias alla kukkus, aga tänu esimese lennu hilinemisele ta sellele ei jõudnud.

Ahmed Khalid oli teel Dubaist Keenia pealinna Nairobisse. Ta pidi Etioopia pealinnas lennukeid vahetama, aga kuna esimene lend hilines, jäi ta maha lennust ET302, mis täna hommikul vaid kuus minutit pärast väljumist alla kukkus.

«Mul oli lend Dubaist Addis Ababasse ja teine lend Addis Ababast Nairobisse, aga kuna Dubai lend hilines jäin jätkulennust maha,» ütles Khalid. «Kui viimaks Addis Ababasse jõudsin öeldi mulle, et lendaksin Nairobisse järgmise lennuga, mis väljub kell 11.00. See sobis mulle.»

Hiljem sai mees teada, et lend, millega ta esialgu Nairobisse lendama pidi, kukkus alla. Lennuki pardal hukkusid kõik 149 reisijat ja kaheksa meeskonnaliiget.

Õnnesärgis sündinud Khalid lendas Nairobisse järgmise Etioopia pealinnast väljunud lennuga. Keenias ootas teda ees isa Khalid Bzambur ja mõlemad rõõmustasid poja pääsemise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles