Kurdi väed jätkavad pärast pausi pealetungi ISISe viimasele maalapile (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria idaosas asuvast Baghouzist evakueeritud mosleminaised
Süüria idaosas asuvast Baghouzist evakueeritud mosleminaised Foto: DELIL SOULEIMAN / AFP/Scanpix

USA toetatud Süüria võitlejad taastasid pühapäeval pealetungi äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) viimasele redupaigale Süüria idaosas, ütles nende pressiesindaja pärast džihadistidele alistumiseks antud tähtaja möödumist.

«Me ei ole näinud seal mingit tsivilistide liikumist, seega taastasid Süüria Demokraatlikud Jõud (SDJ) oma sõjaväeoperatsioonid rühmituse vastu,» lausus kõneisik Adnan Afrin.

SDJi pressiosakonna ülem Mustefa Bali sõnul on taas alanud õhulöögid ja lahingud maalapikese pärast Baghouzi külas. Neljapäeval evakueeris see kurdi-araabia relvarühmitus sealt mitusada tsiviilisikut. 

2014. aastal Süürias ja Iraagis loodud ISISe protoriik oli oma kõrghetkel umbes Suurbritannia suurune. Sestsaadik on ISIS kaotanud territooriumi USA juhitava koalitsiooni ning sellega liidus olevate Iraagi vägede ja SDJi, Süüria valitsusvägede ja Venemaa ning Türgi sõjaliste operatsioonide tulemusena.

SDJ alustas suuroperatsiooni ISISe viimase tugipunkti Süüria asustatud aladel ehk niinimetatud Hajini tasku vallutamiseks septembris ja sestsaadik on rühmituse kätte langenud sadu ISISe välisvõitlejaid, keda hoitakse SDJi vanglates ja keda rühmitus soovib päritoluriikidesse repatrieerida. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles