Sõsarlinna appikarje: kuidas Valga röövib valkalasi

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suunaviidad Valka kesklinnas juhatavad tähtsamate teede ja asutusteni, aga ka naaberriiki, kus palgad ning toetused suuremad. Paljud lätlased ongi valinud just selle suuna. 
Suunaviidad Valka kesklinnas juhatavad tähtsamate teede ja asutusteni, aga ka naaberriiki, kus palgad ning toetused suuremad. Paljud lätlased ongi valinud just selle suuna. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi Valka omavalitsusjuht Vents Armands Krauklis nimetab Valga valda heaks partneriks, on ta veendunud, et Valga laseb end sisse kirjutada sadadel lätlastel, kellest on teada, et tegelikult nad Eestis ei ela.

Kauaaegse Valgamaa äriklubi juhi ja kohaliku maakleri Hans Heinjärve sõnul on selle kandi tööstusest ligi pool mehitatud Läti tööjõuga. Ei piirduta Valgaga, tööle käiakse Tõrvas, Rõngus, Elvas, isegi Tartus. Ei tulda ainult Valkast, vaid ka koguni piirist 50 kilomeetri kauguselt Valmierast.

Töötukassa Valgamaa osakonna juhataja Merike Metsavas näitab mulluseid kahe linna ühiseks töömessiks ette valmistatud läti- ja eestikeelseid kuulutusi. Tootmisettevõtted võtnuks päeva pealt tööle 30 koostajat, kümme operaatorit ja viis sadulseppa. Rääkimata veel noorsoo- ja kultuuritöötajatest, bussijuhtidest ning kokkadest. Nimekiri vajalike ametimeestega on lehekülgi pikk, aprillis seisab ees uus mess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles