Etioopia kuulutas lennuõnnetusega seoses esmaspäeva leinapäevaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto Ethiopian Airlines Facebooki lehelt. Lennufirma tegevjuht Tewolde Gebremariam on kohas, kus lennuk alla kukkus.
Foto Ethiopian Airlines Facebooki lehelt. Lennufirma tegevjuht Tewolde Gebremariam on kohas, kus lennuk alla kukkus. Foto: AP / Scanpix

Etioopia parlament teatas, et kuulutas lennuõnnetusega seoses esmaspäeva leinapäevaks.

«Parlament kuulutas 2019. aasta 11. märtsi riiklikuks leinapäevaks mäletamaks hukkunuid kõikidest riikidest, kes selles õnnetuses elu jätsid,» ütles Etioopia peaminister Abiy Ahmed.

Foto: STR / EPA
Foto: MICHAEL TEWELDE / AFP

Etioopias pühapäeval alla kukkunud reisilennuki Boeing 737 pardal oli inimesi 35 erineva riigi ja ÜRO passiga. Nairobisse suundunud lennuki allakukkumisel hukkus ühtekokku 157 inimest.

Enim ohvreid ehk 32 oli Keeniast, järgnesid Kanada 18, Etioopia üheksa ning Itaalia, Hiina ja USA kaheksa hukkunuga, ütles ettevõtte tegevjuht Tewolde GebreMariam Addis Abebas.

Ühendkuningriigi ja Prantsuse passiga reisijaid oli mõlemaid seitse. Egiptuse kodanikke sai surma kuus, Saksamaa kodanikke viis ning India ja Slovakkia kodanikke neli. Neljal inimesel olid ÜRO passid.

Lisaks oli lennuki pardal kolm Venemaa, Austria ja Rootsi kodanikku, kaks marokolast, poolakat, hispaanlast ja iisraellast ning üks Belgia, Iirimaa, Norra, Serbia, Saudi Araabia, Jeemeni, Djibouti, Mosambiigi, Rwanda, Sudaani, Somaalia, Togo, Uganda, Nigeeria, Indoneesia ja Nepali kodanik. 

Nimekiri ei ole lõplik. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles