President Kaljulaid on neljapäevani töövisiidil USA-s

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid
President Kersti Kaljulaid Foto: Mihkel Maripuu

President Kersti Kaljulaid on esmaspäevast neljapäevani töövisiidil  Ameerika Ühendriikides, kus kohtub USA esindajatekoja spiikri Nancy Pelosiga, peab mitu avalikku esinemist ning osaleb ÜRO Naiste Staatuse Komisjoni töös, edastati presidendikantselei pressiteates.

Lisaks on kavas kohtumised mitmete riikide juhtidega ning ÜRO juurde nimetatud saadikutega, et arutada Eesti kandideerimist ÜRO Julgeolekunõukogusse.

«Liitlassuhted Ameerika Ühendriikidega on ja jäävad meie julgeolekupoliitika alustaladeks, seda nii kahepoolselt kui NATO-s. Tugevatest ning väärtustel põhinevatest atlandiülestest suhetest võidab nii Eesti, Euroopa tervikuna kui ka USA,» ütles riigipea välispoliitika nõunik Lauri Kuusing.

Esmaspäeval kohtub president Kaljulaid New Yorgis Trinidadi ja Tobago presidendi ja Kiribati asepresidendiga, samuti toimub mitu arutelu erinevate riikide ÜRO saadikutega. Nende kohtumiste peamiseks teemaks on Eesti kandideerimine ÜRO julgeolekunõukogu mitte-alaliseks liikmeks aastatel 2020-2021. 

Teisipäeval kõneleb riigipea ÜRO Peaassamblee presidendi kõrgetasemelisel arutelul, kõneleb kaaseesistujana  ÜRO naiste ja laste initsiatiivi Every Woman Ewery Child üritusel ning võõrustab õhtul ÜRO saadikuid vabariigi aastapäeva vastuvõtul. Teisipäeval toimuvad ka kahepoolsed kohtumised Nepaali presidendi ja Colombia asepresidendiga.

Kolmapäeval kohtub president Kaljulaid Washingtonis mitmete senati liikmetega ning Esindajatekoja spiikri Nancy Pelosiga. Riigipea peab ka julgeoleku- ja atlandiüleste suhete teemalise kõne mainekas Brookingsi mõttekojas. Neljapäeval kohtub president Kaljulaid kongressi liikmetega ning osaleb Heritage Foundationi mõttekojas ekspertide arutelul.

Tagasi Eestisse jõuab president reede õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles