Valitsus annab MKMile 755 000 eurot Dubai EXPO kulude katteks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai
Dubai Foto: Caro / Sorge / Caro / Sorge

Valitsus annab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM) tänavuse aasta valitsuse reservi sihtotstarbelistest vahenditest 755 000 eurot Dubai EXPO-l osalemisega seotud kulude katmiseks.

Valitsus otsustas möödunud aasta novembris toimunud kabinetiistungil toetada Eesti osalemist Dubai 2020. aasta maailmanäitusel. Otsuse kohaselt kavandatakse EXPO-l osalemise 2019. aasta kulude katmiseks selle aasta valitsuse sihtotstarbeliste vahendite reservi üks miljon eurot ning EXPO-l osalemise 2020. aasta kulude katmiseks nähakse ette vahendid ühe miljoni euro ulatuses riigi eelarvestrateegias.

Eesti EXPO-l osalemist hakkab juhtima ja korraldama Sihtasutus EXPO 2020 Dubai Eesti esindus, mis ühendab kuut ettevõtlusorganisatsiooni: Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, Eesti KaitsetööstuseLiit, Smart City Lab, Digitaalehitus MTÜ, Personalised Medicine Association ja Eesti Tööandjate Keskliit. Maailmanäituse Eesti kõrgeimaks esindajaks saab diplomaat Daniel Schaer.

2020. aasta 20. oktoobril algavale ja kuus kuud kestvale Dubai EXPO-le oodatakse üle 25 miljoni külastaja. Eesti paviljoni külastab poole aasta jooksul prognooside kohaselt rohkem huvilisi, kui eestlasi maailmas kokku on.

Maailmanäitus EXPO toimub iga viie aasta tagant eri maailma linnades. 2020. aastal on Araabia Ühendemiraadid esimene Lähis-Ida riik, mis maailmanäitust võõrustab.

Eesti on varem osalenud kolmel maailmanäitusel. 2000. aasta Hannoveri EXPO-l osalemise eelarveks kujunes 3,5 miljonit eurot, 2010. aasta Shangai EXPO eelarve oli 3,8 miljonit eurot ning 2015. aasta Milano maailmanäitusel osalemiseks kulutas Eesti 4,9 miljonit eurot, millest 1,2 miljonit tuli Euroopa Liidu (EL) struktuurivahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles