Eripakkumine pere- ja sõpruskondadele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastus "Väike prints", fotol Laura Nõlvak ja Karl Valkna, kõigile alates 7. eluaastast.
Lavastus "Väike prints", fotol Laura Nõlvak ja Karl Valkna, kõigile alates 7. eluaastast. Foto: Jaana Süld

NUKUl on kogupereteatrina alati mõni hea pakkumine varuks, nagu seekordne eripakkumine nädalavahetuste veetmisest koos pere või sõpradega.

Õigupoolest pole pere ja sõprade vahel vaja valida – vali mõlemad! NUKU majas on kõigi vanuste jaoks lavastusi ja tegevusi, mis harivad hinge ja panevad silma särama. Nii et moodustage perekondadest sõpruskonnad ja võidate kõik. Nädalavahetuse pakkumised suure saali etendustele on teatri sünnipäevakuul mõeldud peredele- ja sõpruskondadele.

NUKU teatri mängukavast leiab midagi igale vanusele, sest enam ammu ei ole NUKU teater vaid väikelastele. On lastekirjanduse klassikuid, mille lavalaudadel vaatamine harib lapsi ja tuletab täiskasvanutelegi meelde, mille pärast klassika alati kõnetab. Näiteks Antoine de Saint-Exupéry „Väike prints“, sügavalt filosoofiline teos, mille põhjal tehtud visuaalselt fantaasiaküllane lavastus teeb lastest täiskasvanud ja muudab täiskasvanud lasteks.

Või eelmise hooaja publiku lemmik, Eleanor H. Porteri „Pollyanna“ -südantliigutav lugu tüdrukust, kes muutis maailma. Ning üle-eelmisel hooajal rohkete teatriauhindadele nomineeritud „Timm Thaler ehk müüdud naer“, mis on paljude lapsepõlve lemmikteos. Lavastus jääb pärast kevadisi etendusi pikemale mängupuhkusele, seepärast tasub see nädalavahetusel sõpruskonnaga ära vaadata. „Miisu” on pehmest nimest hoolimata üks ütlemata terav lugu ajakirjanikust ja tema erakordsest kassipressiteenistusest.

Lavastus "Timm Thaler ehk müüdud naer", fotol Taavi Tõnisson ja Mihkel Vendel, kõigile alates 10. eluaastast.
Lavastus "Timm Thaler ehk müüdud naer", fotol Taavi Tõnisson ja Mihkel Vendel, kõigile alates 10. eluaastast. Foto: Siim Vahur
Lavastus "Miisu", fotol Lee Trei ja Kait Kall, vanusele 4-10.
Lavastus "Miisu", fotol Lee Trei ja Kait Kall, vanusele 4-10. Foto: Indrek Rammus

Suures saalis saab veel vaadata lavastusi „Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal“, mis räägib erilisest ja eraklikust poisist, kes näeb maailma teistest erinevalt, ning aprillis esietenduvat uuslavastust „Momo ehk Kummaline lugu ajavarastest ja lapsest, kes inimestele varastatud aja tagasi tõi“.

Väiksemate saalide lavastustest on varasem publik kiitnud värskelt kõnetavat klassikat noorte lavajõudude esituses. Gümnaasiumieast alates on mõtteainet pakkuv Franz Kafka „Protsess“, mis on valminud koostöös TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia tudengitega. A.H. Tammsaare tudengipõlve jutustuse põhjal dramatiseeritud „Noored hinged“ kõnetab oma ajatus värskuses nii meie trupi noori näitlejaid kui publikut.

Muidugi on ka spetsiaalselt NUKU teatrile kirjutatud lugusid, nagu teatrilegendi Helle Laasi „Tsuhh, tsuhh, tsuhh“ ja „Kodud“, Mirko Rajase „Puuhaldjate lugu“, või Leino Rei „Päris mäng“ pisikestele teatrisõpradele.

NUKU muuseumgi pole ainult lastele. See on nukuteatrikunsti muuseum, kus möödub märkamatult mitu tundi ühist aega ise nukuteatrit tehes ja oma lapsepõlvelemmikutega tutvudes, külastades  muuseumietendusi või -kontserte.

Nautides NUKUs pakutavat vaimutoitu, ei pea kultuuriküllast nädalavahetust siiski tühja kõhuga veetma. Hendriku kohvik on üks vanalinna soodsamaid kohvikuid rikkaliku koogi-joogi valikuga, kust ei puudu ka tugevam toit.

Ära siis unusta nädalavahetuse eripakkumisi peredele ja sõpruskondadele.

Kohtumiseni NUKU teatris!

Copy
Tagasi üles