Confido hakkas Ida-Virumaal pakkuma ravi alkoholisõltlastele

Maiken Mägi
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholisõltuvus. Pilt on illustratiivne.
Alkoholisõltuvus. Pilt on illustratiivne. Foto: luciano de polo / PantherMedia / scanpix

Confido avas Sillamäel alkoholisõltlaste ravikeskuse, mis on ettevõtte esimene nõustamiskeskus väljaspool pealinna ning osa plaanist laieneda üle Eesti. 

Confido sõltuvusravikeskuse juhataja Kaja Heinsalu sõnul napib täna Ida-Virumaal võimalusi alkoholisõltuvusega toimetulekuks ning piirkonnas ei ole asutusi, mis pakuks sõltlastele tõenduspõhist ja süstemaatilist ravi. «Sõltuvus on krooniline haigus, millest vabanemine on pikaajaline protsess ja ilma asjatundliku abita väga keeruline. Loodan väga, et idavirulased julgevad tulla abi küsima ning teavad, et saavad meie juures oma murele lahenduse,» sõnas ta. 

Confido sõltuvusravikeskus on viimase aasta jooksul teinud tihedat koostööd Põhja ringkonnaprokuratuuriga kriminaalses joobes juhtidele alkoholiravi osutades. Justiitsministeeriumi kriminaalpoliitikaosakonna nõuniku Krister Tüllineni sõnul panevad alkoholijoobes inimesed Eestis aastas toime ligikaudu 7200 vägivalla ja joobes juhtimise kuritegu.

«Paljud neist vajavad uue ja korduva õigusrikkumise võimaluse vähendamiseks alkoholi kuritarvitamise häire ravi. Seetõttu on iga täiendav raviteenuse pakkumine, seda eriti alkoholi raviteenusega halvasti kaetud Virumaal, inimeste tervisekäitumise ja kogukonna turvalisuse parendamiseks igati oodatud,» sõnas Tüllinen.

Oksana Kozlova.
Oksana Kozlova. Foto: Confido Erameditsiinikeskus

Confidos hakkab pühapäeviti alkoholi- ja narkosõltlasi nõustama hinnatud nõustaja Oksana Kozlova. «Sõltlased tihtipeale ei tunnista, et alkoholism ja narkosõltuvus on haigused ning hakkavad abi otsima liiga hilja, kui nende elu on peaaegu hävitatud. Nad on kaotanud töö, pere ja tervise,» innustab Kozlova kõiki sõltuvusega kimpus olevaid inimesi või nende lähedasi pöörduma abi saamiseks professionaalide poole. «Mida varem raviga alustatakse, seda kiirem ja kergem on sõltuvusest tervenemine,» lisas ta. Sillamäe sõltuvuskabineti töö kõrvalt jätkab Kozlova sõltlaste nõustamist Tallinnas Confido erameditsiinikeskuses.

Confido hakkab Sillamäel sõltlastele pakkuma efektiivset sõltuvusest taastumise ravi, mis põhineb 12 sammu nõustamisprogrammil. Nõustamisele saavad pöörduda kõik mittesüstivad narkosõltlased ja alkoholi liigtarvitajad, olenemata sõltuvuse staadiumist. Arsti saatekirja abi saamiseks vaja ei ole. Ravikuuri pikkuseks on 2,5-3 kuud ning nõustamist pakutakse vene keeles.

Esialgu toimub nõustamine grupiteraapiana, kuid koostöös kohaliku omavalitsusega loodetakse peagi alustada ka individuaalse raviga. Confido sõltuvusravikabinet asub Sillamäel aadressil Kalda 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles