Prokurör nõuab Brüsseli juudimuuseumi ründajale eluaegset vangistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prokurör nõuab juudimuuseumi rünnakus süüdi mõistetud Mehdi Nemmouchele eluaegset vanglakaristust.
Prokurör nõuab juudimuuseumi rünnakus süüdi mõistetud Mehdi Nemmouchele eluaegset vanglakaristust. Foto: BENOIT PEYRUCQ / AFP / Scanpix

Belgia prokuratuur nõuab eluaegset vanglakaristust Prantsuse pühasõdalasele, kes tunnistati süüdi nelja inimese tapmises terrorirünnakus Brüsseli juudimuuseumile 2014. aastal. 

«Palume vähimagi kõhkluseta, et mõistaksite Mehdi Nemmouche'i eluks ajaks vangi,» ütles prokurör Yves Moreau kohtule, nimetades meest argpükslikuks psühhopaadiks. 

Süüdistuste kohaselt tungis 33-aastane Nemmouche muuseumi 2014. aasta 4. mail ning lasi maha neli inimest. Surma said Iisraeli abielupaar, muuseumi belglasest töötaja ja prantslasest vabatahtlik.

Prokuröride sõnul oli see rünnak esimene Euroopas, mille pani toime Süüria sõjast kodumaale naasnud džihadist. 

Rünnakus mõisteti süüdi ka 30-aastane prantslane, kes kohtu andmeil hankis Nemmouche'ile relvi.

Enne muuseumirünnakut oli Nemmouche Prantsusmaal korduvalt vangis olnud. Väidetavalt radikaliseerus ta kinnipidamisasutuses ja käis Süürias äärmusislamistide ridades võitlemas. 

Teise kohtuasja raames süüdistatakse Nemmouche'i nelja prantslasest ajakirjaniku röövimises ja piinamises 2013. aastal Süürias. See kohtuprotsess algab Prantsusmaal hiljem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles