Uus lehekülg koomiksifilmide kroonikas

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brie Larson teeb «Kapten Marvelis» usutava rolli nii maalasest piloodina kui kosmilise supersõdalasena.   FOTO: Kaader Filmist
Brie Larson teeb «Kapten Marvelis» usutava rolli nii maalasest piloodina kui kosmilise supersõdalasena. FOTO: Kaader Filmist Foto: Kaader filmist

Kosmosepommitajate tapva raketirünnaku varjus teeb Kree supertsivilisatsiooni eriüksus dessandi ühele kolkaplaneedile, kus Skrulli separatistid on vangistanud kree luuraja ja loodavad ajupesuga sellest sõjasaladusi välja loputada. Üks väikesearvulise löögirühma liikmeid on naisagent Vers, kelle erivõime on rusikatest tuld pursata ehk anda «footonlöök», nagu seda nimetatakse.

Nii rullub lahti järjekordne superkangelasefilm «Kapten Marvel» ja kui kõik piirdukski eriefektide tulevärgi ning silminihestavalt kirjude ja kiirete võitlusstseenidega, võiks seda lugeda tüüpiliseks koomiksifilmiks. Nimiosatäitja Brie Larson koos stsenaristide-režissööride Anna Bodeni ja Ryan Fleckiga leiavad selle loo jutustamiseks siiski viisi, mis filmi mitmes mõttes tähelepanuväärseks muudab. Erilised teened on andekal ning sarmikal Larsonil, kes selles loos, kui Marveli maailmas naiskangelane endale esimest korda omaette filmi saab, suurepärase näitlejatöö teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles