Keskkriminaalpolitsei lasi Alaveri koju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Kristjan Teedema

Keskkriminaalpolitsei lõpetas korduvas dopingu kasutamisele kallutamises kahtlustatava suusatreeneri Mati Alaveriga esialgsed menetlustoimingud ja lasi ta esmaspäeva õhtul koju.

Riigiprokuratuur kinnitas BNSile eelnevalt, et prokurör ei pea vajalikuks kohtult taotleda Alaveri vahistamist.

Kriminaaluurimine selgitab, kas info kolme Eesti suusataja kallutamisest dopingu tarvitamisele peab paika.

Juhtiva riigiprokuröri Taavi Perni sõnul on Austria ja Saksamaa Liitvabariigi prokuratuur andnud piisava ülevaate, milliseid kuritegusid uuritakse sealsete menetluste raames.

«Austria ja Saksamaa koostööpartneritelt saadud info pinnalt teame, et neil on käimas ulatuslik kriminaalmenetlus. Samas on aga avalikkuseni jõudnud väga palju uusi infokilde, mida on mõistlik uurida eraldi kriminaalmenetluse raames Eestis,» märkis ta.

Juhtiva riigiprokuröri sõnul jätkub Eesti suusatajate võimaliku dopingu tarvitamisega seotud kriminaalmenetlus Austrias.

«Austria prokuratuuri alustatud kriminaalmenetluse raames selgitatakse meile teadaoleva info kohaselt muu hulgas välja mitmete sportlaste dopingu tarvitamisega seotud asjaolud. Eestis ei ole dopingu tarvitamine kriminaliseeritud, kuid oleme meie koostööpartneritele igati info kogumisel abiks,» lisas Pern.

Alaveri kahtlustatakse korduvas dopingu tarvitamisele kallutamises, mille eest karistusseadustik näeb ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Kriminaalmenetlust viib läbi keskkriminaalpolitsei ja seda juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles