Mehhikos röövis jõuk bussist 19 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko politsei.
Mehhiko politsei. Foto: Julio Cesar Aguilar/AFP/Scanpix

Relvastatud jõuk röövis Mehhikos Tamaulipase osariigis bussist 19 reisijat, teatasid ametnikud esmaspäeval.

Jõuk sundis bussi peatuma piirilinna Reynosa ja San Fernando vahelisel kiirteel neljapäeval. 19 inimest rööviti, kuid ülejäänud 22 reisijal lubati jätkata teed Reynosasse, ütles üks riigiametnik anonüümsuse tingimusel.

Ametniku sõnul näisid ohvrid olevat Kesk-Ameerika migrandid, kuivõrd ükski lähikondlane ei ole teatanud kadunud isikust, mis viitab, et ohvrid olid pärit mujalt.

Juhtumi uurimine anti üle föderaalvõimudele, sest see puudutab organiseeritud kuritegevust, lisas ametnik.

2011. aastal röövisid narkokartellid Tamaulipas bussidest kümneid inimesi, kes mõrvati ja kelle surnukehad heideti massihaudadesse. 2010. ja 2011. aastal röövisid kartell Zetas ja selle rivaalid nii mehhiklastest bussireisijaid kui sadu migrante.

Toonased röövimised ja mõrvad olid ajendatud Zetasi kahtlusest, et rivaalid liigutavad bussidega oma jõude. Migrante rööviti, et neid kas sunniviisiliselt värvata või nõuda nende peredelt Ühendriikides lunaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles