Indoneesia päästis oma kodaniku süüdistusest Põhja-Korea liidri venna mõrvas

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahi alt vabastastud indoneeslanna Siti Aisyah, keda süüdistati Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni poolvenna Kim Jong-nami tapmises.
Vahi alt vabastastud indoneeslanna Siti Aisyah, keda süüdistati Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni poolvenna Kim Jong-nami tapmises. Foto: MOHD RASFAN/AFP/Scanpix

Sidangsari linnas Indoneesias valmistuti eile peoks, sest naaberriigist Malaisiast oli tulnud üllatuslik teade, et kohalik noor naine Siti Aisyah on ootamatult vabastatud Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni poolvenna mõrva süüdistusest ja võib vabana kohtumajast välja jalutada.

27-aastast Siti Aisyah’d ja 30-aastast Vietnamist pärit Doan Thi Huongi süüdistati närvimürgi VX määrimises Kim Jong-nami näole 2017. aasta veebruaris Kuala Lumpuri lennujaamas, kui mees valmistus parasjagu lendama Macausse. Ta suri paarkümmend minutit pärast rünnakut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles