Boeing sattus Etioopia lennutragöödia tõttu tule alla

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised kogusid kokku lennuki keredetaile, hukkunute kehaosi ning isiklikke esemeid. 
Töölised kogusid kokku lennuki keredetaile, hukkunute kehaosi ning isiklikke esemeid. Foto: Mulugeta Ayene/AP/Scanpix

Üleeile varahommikul Etioopia pealinnast Addis Abebast Keenia pealinna Nairobisse suundunud Ethiopian Airlinesi lend ET302 kestis kõigest kuus hirmu täis minutit, mille järel Boeing 737 MAX 8 Addis Abebast umbes 60 kilomeetri kaugusel alla kukkus. Lennukatastroof tekitas hõredalt asustatud piirkonnas hiiglasliku kraatri ning kustutas 157 inimese eluküünla.

​Enamik hukkunuist oli pärit Keeniast (32), Kanadast (18) ja Etioopiast (17). Palju reisijaid oli teel Nairobisse ÜRO Keskkonnaassambleele, mida juhib Eesti keskkonnaminister Siim Valmar Kiisler. Kurva sündmuse tõttu alustas Kiisler üritust leinaseisakuga ning meenutas 22 ÜRO töötajat, kes päev varem elu kaotasid.

Seni on vastuseta küsimus: miks kukkus alla hea mainega lennufirma uhiuus õhusõiduk, mis oli kasutuses kõigest neli kuud ja mida juhtis üle 8000 lennutunni kogunud piloot Yared Getachew?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles