Pannjärvel toimuvatel Eesti meistrivõistlustel on oodata Uustalu ja Mannima duelli

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel pildil on Aveli Uustalu võidukana finišis tänavusel Alutaguse maratonil. 24. märtsil seisab tal sealsama Pannjärve suusaradadel ees aga mõõduvõtmine Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel 30 km sõidus, kus eeldatavaks favoriidiks on Tatjana Mannima.
Sel pildil on Aveli Uustalu võidukana finišis tänavusel Alutaguse maratonil. 24. märtsil seisab tal sealsama Pannjärve suusaradadel ees aga mõõduvõtmine Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel 30 km sõidus, kus eeldatavaks favoriidiks on Tatjana Mannima. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Aveli Uustalu hooaja teise poole hea vormi krooniks sai  Eesti meistri tiitel suusatamises ühisstardist 10 km vabastiilis distantsil vanuseklassis N20. Ülejärgmisel pühapäeval seab ta end Pannjärvel starti aga Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel, kus peamiseks favoriidiks on Tatjana Mannima. 

Kui detsembri lõpus võitis Uustalu Eesti meistrivõistlustel 10 km klassikasõidus pronksi, jäi ta meistriks tulnud Hanna-Brita Kaasikule alla rohkem kui kahe minutiga. Laupäeval Haanjas sõidetud 10 km vabastiilis sõidus edestas Aveli Uustalu aga teda juba ise ligemale 8 sekundiga ja pälvis meistritiitli.

Alutagusele tuli ka kaks teatepronksi 

Eesti noorte meistrivõistlustel tuli Alutaguse suusaklubile kaks medalikohta pühapäeval toimunud teatesõitudes. Vanuseklassis M16 võitis 3x5 km teatesõidus pronksi Ida-Viru noormeeste trio: Mario Kivil, Stivert Pulk ja Deniss Rudchenko. Samaga said vanuseklassis  M18/M20  hakkama Kaspar Krauvärk ning kaksikvennad Danny-Rocco ja Allain-Marco Anton.

Laupäeval sõidetud ühisstardist sõitudes oli Alutaguse suusaklubist meistrivõistluste medalivõidule lähedal Herta Rajas, kes sai N14-klassis 3 km sõidus neljanda koha. Pronksist jäi seekord puudu vähem kui kaks sekundit.  M16-klassis sai Stivert Pulk kaheksanda koha. M18-klassis oli Danny-Rocco Anton kuues ja tema kaksikvend Allain-Marco kaheksas. M20 noormeeste seas tuli Kaspar Krauvärk seitsmendaks.

See pilt pärineb 2013. aastast, mil Tatjana Mannima võitis Pannjärvel toimunud Eesti meistrivõistlustel kulla 30 km sõidus. Kuus aastat hiljem püüab ta samas kohas taas tiitlivõitu. 
See pilt pärineb 2013. aastast, mil Tatjana Mannima võitis Pannjärvel toimunud Eesti meistrivõistlustel kulla 30 km sõidus. Kuus aastat hiljem püüab ta samas kohas taas tiitlivõitu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Mannima ja Uustalu stardivad Pannjärvel

Kahe nädala pärast peetakse reedest pühapäevani Pannjärvel Eesti täiskasvanute meistrivõistlused suusatamises, kus jagatakse medaleid kolmel alal: paarissprindis, teatesõidus ja pikkadel distantsidel (naiste 30 km ja meeste 50 km vabatehnikas).

Naiste pikal maal tõotab tulla värske noortemeistri Aveli Uustalu ja Eesti naiste suusatamise vanameistri Tatjana Mannima vahel huvitav duell, mida võiks võtta ka kui teatepulga üleandmist Eesti naiste suusatamises.  

Mannima taandus küll läinud kevadel tippspordist, kuid on harrastussportlasena endiselt Eesti võistlustel esikohti kogunud ja ka rahvusvahelistel maratonidel sel talvel mitmel korral poodiumile jõudnud. Aveli Uustalu treeneri Alutaguse suusaklubis Timo Juursalu sõnul peaks Mannima praegu oluliselt tugevam olema. "Aga noortel oleks hea ennast temaga võrrelda," ütles ta eelseisva võistluse kohta.

Tatjana Mannima kinnitas Põhjarannikule, et kavatseb Eesti meistrivõistlustel Pannjärvel 30 km starti tulla. Ta sõnas, et treenib praegu küll turismieriala praktika tõttu Otepää Tehvandi hotellis vähem kui detsembris ja jaanuaris. "Aga arvan, et vorm on ikkagi enam-vähem," lausus Mannima, kelle muude tänavuse talve saavutuste hulka kuuluvad ka teine koht Tartu ja Viru maratonil, kus ta jäi napilt alla vaid Venemaa koondise sprinterile Natalja Matvejevale.

Aveli Uustalu seevastu tuli jaanuaris juunioride maailmameistrivõistlustel sprindis 31. kohale ja võitis  veebruaris naiste arvestuses nii Tallinna kui Alutaguse maratoni, kus konkurents oli küll nõrgem kui Tartu ja Viru maratonil.

Paarissprindis Uustalu ja Mannima ilmselt ei osale, kuna kummalgi pole võtta paarilist. Mannima sõnul oleks väga äge sõita koos Uustaluga. Kuid nad esindavad eri klubisid ja paarissprindis võistlevad Eesti meistrivõistlustel klubide paarid. Uustalu-Mannima saaksid paarissprindis startida väljaspool Eesti meistrivõistluste arvestust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles