Venezuela opositsiooniline parlament kuulutas välja eriolukorra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Guaido saabumas rahvusassambleesse.
Juan Guaido saabumas rahvusassambleesse. Foto: Ronaldo Schemidt / AFP

Venezuela opositsiooni enamusega rahvusassamblee kuulutas esmaspäeval välja eriolukorra, teatasid meediakanalid.

"Riikliku häireolukorra" väljakuulutamist oli pühapäeval nõudnud opositsiooniliider Juan Guaidó, kes kutsus selleks kokku parlamendi erakorralise istungi seoses ulatusliku voolukatkestusega riigis.

"Rahvusassamblee peab astuma viivitamatult samme, mis on vajalik tagamaks vajaliku rahvusvahelise humanitaarabi," põhjendas Guaidó.

"See katastroof nõuab meie viivitamatut tähelepanu. Me ei saa seda eirata," lisas opositsiooniliider rõhutades erakorralise istungi vajalikkust.

Guaidó kutsus rahvast üles tulema teisipäeval taaskord tänavatele meelavaldusele ning hoiatas politseid ja sõjaväge protestide takistamise eest.

"Venezuelas ei ole enam miski normaalne. Ja me ei lase tragöödial normaalsuseks saada," rääkis Guaidó.

Venezuela presidendi Nicolás Maduro väitel takistas elektrikatkestuse likvideerimist uus küberrünnak ühele generaatoritest, mis "töötas laitmatult ning see häiris ja nullis kõik selle, mida olime saavutanud".

Venezuelas suri elektrikatkestuse ajal 15 raske neeruhaigusega patsienti, kes ei saanud dialüüsi, teatas laupäeval vabaühendus.

USA rahandusministeerium kehtestas esmaspäeval Maduro ja riigi naftafirma PDVSA toetamise eest sanktsioonid Vene pangale Evrofinance Mosnarbank.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles