Laaneots: Kadriorust tagasi lükatud seadusega olid rahul kõik osalised (2)

Marek Kuul
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots
Ants Laaneots Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Riigikogu uus koosseis peab hakkama tegelema kaitseväele täiendavaid varjatud jälgimise õigusi andva seadusega, mille president Kersti Kaljulaid välja kuulutamata jättis, kuigi osalised olid seadusemuudatused põhjalikult läbi arutanud.

«Kadrioru otsus oli suhteliselt arusaamatu, kuna kõik osapooled jõudsid selle eelnõu osas erinevatel menetlusetappidel kokkuleppele,» ütles rahvusringhäälingule riigikaitsekomisjoni liige, Reformierakonda kuuluv Ants Laaneots.

Seadusega tegelesid nii siseministeerium, justiitsministeerium, kaitseministeerium ja kaitsepolitsei ning oma heakskiidu andis sellele ka valitsus, valitsuse istungitel osalenud õiguskantsleri esindajal polnud samuti eelnõu kohta vastuväiteid ning täiskogus hääletas eelnõu poolt 56 saadikut, vastu ei olnud keegi.

Uude riigikokku valitud Laaneots, kes loodab jätkata eelnõu menetlust vedanud riigikaitsekomisjonis, ütles, et eelnõu tuleb arutada riigikogus uuesti, teha vajalikud muudatused ja uuesti täiskokku lõpphääletusele saata.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles