Kõlvart EKRE seisukohtadest: nende lähenemisviisiga ei saa riiki hallata (20)

Marek Kuul
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Eero Vabamägi

Keskerakondlasest Tallinna linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvarti sõnul peab Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) koalitsioonikõnelustel seniseid väljaütlemisi pehmendama.

«Tuleb tunnistada, et minu jaoks on koostöö nendega väga kaheldav, sest selle partei juhtide avalduste kohaselt ei saa öelda, et neil on arusaam, et iga Eesti ühiskonna liige on väärtus. Sellise lähenemisviisiga ei saa riiki juhtida,» vahendas rahvusringhääling Kõlvarti sõnu venekeelsele «Aktuaalsele kaamerale».

Kõlvart ei andnud otsest vastust küsimusele, kuidas Keskerakonna venekeelsed valijad reageeriksid võimalikule koalitsioonile EKREga.

Tema sõnul ei saa praegu rääkida koalitsioonilepingust kindlas kõneviisis, kuna alles järgnevad tegevused määravad tulevase valitsuse poliitika ning ta tahaks näha, et EKRE suudab ära kuulata teised koalitsioonipartnerid. 

«Ja mis on kõige tähtsam – nende enda retoorika pehmendamine,» rääkis Kõlvart, märkides, et selline koalitsioon tundub talle isiklikult kahtlane.

Kõlvart hääletas koos Yana Toomi, Vadim Belobrovtsevi ja Raimond Kaljulaidiga Keskerakonna juhatuses EKREga võimuliidu moodustamise vastu.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles