Donald Trump on võitnud golfiturniire, millel ta ei ole osalenud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump 2017 golfi mängimas
Donald Trump 2017 golfi mängimas Foto: Andrew Milligan / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi lemmikharrastus on golf, samas ta on kirjutanud oma nimele golfiturniiride võite võistlustel osalemata.

New York Posti teatel peab Trump end West Palm Beach golfiklubi 2018. aasta meistriks, olles selles klubis ka mitmel varasemal aastal ilma pingutusi tegemata meistriks tulnud.

Donald Trump mängimas golfi
Donald Trump mängimas golfi Foto: BRAD HORN / AP/Scanpix

Trumpi turniirivõitude kohta on selle golfiklubi seinal messingsildid. Nende kohaselt on ta olnud selle klubi meister ka 1999, 2001, 2009, 2012 ja 2013.

Kuna Trump on West Palm Beach golfiklubi omanik, siis toodi talle võidud «kandikul kätte».

Sellesse golfiklubisse kuulujate teatel on 2018. aasta golfimeister Ted Virtue. Trump oli pärast Virtue võitu meistrile öelnud, et kui tema oleks võistlusel osalenud, siis oleks tema võitnud.

«Ainus põhjus, miks sina võitsid oli, et mina ei osalenud,» oli USA president väga enesekindel.

Trump tegi Virtuele ettepaneku mängida üheksa auguga ja Virtue võttis väljakutse vastu. USA meedia teatel oli selleks kaks põhjust: Trump on golfiklubi omanik ja Trump on ka USA president.

Tegemist oli kahe mehe jõukatsumise, mitte ametliku võistlusega ja lõpptulemus ei ole teada.

Donald Trump West Palm Beachis asuvas golfiklubis 2018
Donald Trump West Palm Beachis asuvas golfiklubis 2018 Foto: Evan Vucci / AP/Scanpix

Trump teatas pärast Virtuega mängimist, et mäng jäi viiki. Sellest hoolimata ilmus Trumpile kuuluva golfiklubi seinale messingist silt, millele on graveeritud, et tema on võitja ja klubi valitsev meister.

72-aastane Donald Trump on agar golfimängija, kes tegeleb selle spordialaga peaagu igal vabal hetkel.

Donald Trumpile kuulub Šotimaal Aberdeeni lähedal asuv golfiklubi Trump International Golf Links. Trump seal mängimas
Donald Trumpile kuulub Šotimaal Aberdeeni lähedal asuv golfiklubi Trump International Golf Links. Trump seal mängimas Foto: David Moir / REUTERS/Scanpix

Valge Maja teatel käis president 2018. aastal West Palm Beach golfiklubis 20 korral. Trumpile kuulub lisaks sellele golfiklubile veel mitu sellist klubi ja neis käis ta möödunud aastal 67 korral mängimas.

Tegemist ei ole odava harrastusega. Maailma ühe paremini turvatud riigipea golfiharrastus läks 2018 ameeriklastest maksumaksjatele maksma 91 miljonit dollarit (80 miljonit eurot).

Lisaks kodumaale USAle on Trump käinud golfi mängimas ka Ühendkuningriigis. Talle kuulub Šotimaal Aberdeeni lähedal golfiklubi.

Donald Trumpile Šotimaal Aberdeeni lähedal kuuluva golfiklubi Trump International Golf Links silt
Donald Trumpile Šotimaal Aberdeeni lähedal kuuluva golfiklubi Trump International Golf Links silt Foto: Carlo allegri / Reuters/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles