Lennujaama unustatud imik sundis lennuki tagasi pöörduma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilennuk.
Reisilennuk. Foto: Steve Parsons / PA Wire/PA Images / Scanpix

Saudi Araabiast Malaisiasse teel olnud reisilennuk palus poole reisi ajal luba Jiddahi lennuväljale tagasi pöörduda, sest üks reisija oli unustanud oma vastsündinud lapse lennujaama ootesaali.

Malaisia pealinna Kuala Lumpurisse teel olnud lennukit juhtinud piloot esitas lennujuhtimiskeskusele kummalise palve saada luba pöörduda tagasi Jiddahi lennuväljale, sest üks reisija avastas, et oli unustanud oma vastusündinud lapse lennujaama terminali.

«Jumal olgu meiega. Kas me võime tagasi tulla,» küsis piloot lennujuhilt, kelle jaoks oli selline palve üllatav ja kes otsustas pidada nõu oma kolleegidega. 

«See lend palub luba lennuväljale naasmiseks,» ütles lennujuht töökaaslastele. «Reisija unustas lapse ootesaali, vaeseke.»

Seejärel kordas piloot veelkord oma palvet. «Üks reisija unustas oma lapse terminali ja ta keeldub edasi lendamast,» sõnas piloot.

Pärast väikest pausi andsid lennujuhid piloodile loa tagasi pöörduda. 

Lennukid pöörduvad üldjuhul tagasi vaid siis, kui lennukil on tehniline rike või vajab mõni reisija vältimatut arstiabi. 

Siiski on ka vähem ohtlikke põhjuseid. 2013. aastal pöördus lennufirma American Airlines lend Los Angelesest New Yorki tagasi, kuna üks reisija ei lõpetanud Whitney Houstoni laulu «I Will Always Love You» laulmist.

2014. aastal pöördus New Yorki tagasi Souli teel olnud lennuk, kuna Lõuna-Korea lennuettevõtte omaniku tütar Cho Hyun-ah oli pahane, et talle oli makadaamiapähkeleid serveeritud kausi asemel pakist. Naine avaldas meeskonnaliikmetele survet tagasi New Yorki pöörduda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles