Norra saatis välja ühiskonnale ohtliku eestlasest autojuhi (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra politsei otsustas riigist välja saata eestlasest puksiirautojuhi, kes sõitis mitme aasta jooksul Norra teedel halvas tehnilises seisukorras autoga ja kujutas endast seetõttu suurt ohtu.
Norra politsei otsustas riigist välja saata eestlasest puksiirautojuhi, kes sõitis mitme aasta jooksul Norra teedel halvas tehnilises seisukorras autoga ja kujutas endast seetõttu suurt ohtu. Foto: NTB SCANPIX / REUTERS / SCANPIX

«Ta kujutab endast ühiskonnale ohtu. Seetõttu paluti mul teha otsus ta riigist välja saata,» ütles Norra politsei migratsiooniosakonna juht, kui rääkis eestlasest puksiirautojuhist, kes mitme aasta jooksul juhtis tehniliselt halvas seisukorras autot ja jättis tasumata enam kui 4000 euro ulatuses trahve.

«Eestlane saadeti Norrast välja ja ta ei tohi siia kahe aasta jooksul naasta,» ütles Norra loodeosa politseijaoskonna migratsiooniosakonna juht Bjørner Snilsberg.

Eestlasest autojuht saadeti riigist välja veebruari lõpus, põhjuseks mitmed rikkumised. 

Snilsbergi sõnul sõitis eestlane Norra teedel mitme aasta jooksul tehniliselt halvas korras puksiirautoga. Näiteks olid sõidukil kulunud rehvid ja pidurid ei töötanud korralikult.

Samuti eiras juht puhkeaja reegleid ja korras polnud töö- ja elamisloa dokumendid. Ta eiras kõiki politsei varasemaid ettekirjutusi, millega paluti sõiduki puudused kõrvaldada. Lisaks on ta jätnud maksmata trahve 40 000 Norra krooni ehk ligikaudu 4000 euro ulatuses. 

Snilsbergi sõnul suhtub politsei sellistesse rikkumistesse äärmiselt tõsiselt. Mehele oli kolme aasta jooksul väljastatud juba kuus sõidukeeldu, aga ta eiras neid kõiki. Sel põhjusel otsustasid võimud ta riigist välja saata.

Politsei sõnul on väljasaatmise eesmärk tagada turvalisus Norra teedel, sest eestlasest autojuhi puhul on suur oht, et ta ei paranda oma käitumist ja sõitmine tehniliselt halvas seisukorras autoga kujutab suur ohtu kogu ühiskonnale.

Mehe sõiduk konfiskeeriti ja toimetati hoiupaika, kust see väljastatakse riigist väljasaadetud mehe tööandjale, kui viimane maksab ära töötaja trahvid. Norra meedia ei avaldanud, millise ettevõtte heaks väljasaadetud eestlane töötas, aga tegemist on väidetavalt Eesti ettevõttega.

Norra teedeameti esindaja väljendas mehe väljasaatmise üle heameelt.

«Autojuhti on korduvalt kontrollitud, aga ta pole oma käitumist parandanud. Tema käitumine oli äärmuslikum ja ohtlikum, kui me tavaliselt oleme harjunud nägema,» ütles teedeameti esindaja Paal Fossan. 

«Kasutame olemasolevaid vahendeid, et tagada liiklusohutus. Kui autojuhid reeglitega ei arvesta, on olukord kurb,» õigustas Fossan mehe väljasaatmise otsust.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles