Need vanad armastuskirjad: 65 aastat kadunud käekott jõudis tagasi omanikuni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle 60 aasta kadunud käekotist tulid muu hulgas välja armastuskirjad.
Üle 60 aasta kadunud käekotist tulid muu hulgas välja armastuskirjad. Foto: twitter

Marty Ingham Everett'i käekott, kus oli sees tšekiraamat, huulepulk, koolipeo pildid ja kirjad kolmelt noormehelt, muu hulgas kutse lõpuballile, sattus 1954. aastal kummalisel kombel kooli teadusklassi kapi taha ja tuli päevavalgele alles nüüd, 65 aastat hiljem.

Kott jäi 1954. aastal kadunuks Jeffersonville'i keskkoolis Indiana osariigis. Naine oli koti kaotamise hetkel 16 aastat vana.

Kott tuli päevavalgele eelmisel kuul, kui koolis alanud remonditööde käigus lõhuti ära ka klassiruumide kapid. Ehitajad andsid koti üle linna haridusasutusele, kes omakorda andis leitud kotist teada ühismeediaplatvormi Facebook vahendusel. 

Ühismeedia tõestas oma võimekust ja peagi nägi postitust käekoti omaniku poeg John Folea. Ta võttis emaga ühendust ja peagi saadeti kott postiga omanikule. 

Tänaseks 81-aastane vanavanaema elab Florida osariigis ja koti tagasisaamine tõi talle palju rõõmu. Ta kirjeldas seda kui ajarännakut tagasi aega, mil ta oli teismeline.

«See oli nagu ajakapsli avamine,» ütles Everett, kes on tänaseks rääkinud paljude meediaväljaannetega ja näidanud neile ka oma koti sisu. Ta avaldas ka tollaste peigmeeste saadetud kirjad.

«Kallis Marty, kuulsin, et Paul kutsus sind koolilõpuballile,» seisis ühes kirjas. «Kui ta tegelikult seda teinud ei ole, siis kutsuksin sind ise. Armastusega, Torchy.»

«Kallis Marty. Minust ja Bobbiest ei saa paar,» algas Carteri saadetud kiri. «Ma lihtsalt jätkan koos temaga kooli kõndimist. Ta küsis, kas ma teeksin seda ja ma nõustusin. Ma lihtsalt tahan kõigiga sõber olla.»

Kõigi nende kirjade järel valdas inimesi küsimus - kellega Marty siis ikkagi ballile läks? Seda küsisid sotsiaalmeedias jagatud artiklite all kümned inimesed.

Everett paljastas, et läks ballile koos Carteriga. 

«Ta oli mu esimene poiss-sõber. Mul oli kotis jube palju asju, aga ma tean, et Carteri saadetud kiri oli eriline. Seepärast hoidsin seda alles.»

Siiski kinnitas naine, et ka teised kaks noormeest olid talle tähtsad, muidu poleks ta kirju kotis kandnud.

Marty Ingham Everett koti kadumise aastal.
Marty Ingham Everett koti kadumise aastal. Foto: twitter

Everett polnud oma esimese poiss-sõbra Carteriga kohtunud alates keskkooli lõpetamisest. Nüüd kuulis 81-aastane Carter naisest tänu leitud käekoti loole ja nad võtsid teineteisega uuesti ühendust. 

Kuigi Carter on õnnelikus abielus ja tal on viis last, üheksa lapselast ning seitse lapselapselast, ütles ta, et ei unusta iialgi tüdrukut, kellega ta esimest korda suudles.

«Marty oli mu esimene armastus, tõeline kallim ja tore tüdruk,» ütles mees. «Kui rõõmustav oli temaga 65 aasta järel uuesti rääkida. Ma ei unusta kunagi, kuidas ta end balliks valmis sättis.»

Lisaks kirjadele olid leitud käekotis ka mustvalged fotod koolilõpuballilt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles