Margus Kiis: näitlejad olid valimistel olulisemad kui kunagi varem

Margus Kiis
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitleja Raivo Tamm oli valimistel kandideerinud näitlejatest edukaim.
Näitleja Raivo Tamm oli valimistel kandideerinud näitlejatest edukaim. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Näitlejad olid neil valimistel rahva eelistuste suunamisel olulisemad kui kunagi varem, ehkki kui positiivne see on, on iseküsimus, kirjutab kriitik Margus Kiis.

Eks näitlejaid ja muidu populaarseid persoone on valimisreklaamides kasutatud tõenäoliselt kogu see aeg, kui poliitilised reklaamid on üldse eksisteerinud. Muidugi ka Eestis.

Alates 90ndatest on nii mõnedki meelelahutajad ja näitlejad andnud oma hääle mitmetele poliitilistele kampaaniatele. Huvitaval kombel oli suuri staare nende seas vähe (tuntuimad Ivo Linna, Mait Malmsten ja Lembit Ulfsak), enamasti tegid selle töö ära profid pealelugejad, kelle häält (aga mitte nägu) teadsid peamiselt Mehhiko seebiseriaalide austajad ja Kuku raadio kuulajad. Ju siis ei tahtnud staarid igaks juhuks kindlate parteidega oma nime siduda, sest kes teab, kellelt tulevikus peab oma projektideks raha küsima või tont teab, mis muul moel suhtlema. Parem karta kui kahetseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles