Soome vanurid toovad Venemaalt suveniirina suguhaigusi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üha kasvav hulk Venemaale reisivaid Soome vanureid naaseb kodumaale suguhaigusega.
Üha kasvav hulk Venemaale reisivaid Soome vanureid naaseb kodumaale suguhaigusega. Foto: Chaiwat Subprasom / Reuters / Scanpix

Soome meedia teatel ei ole informatsioonikampaaniad aidanud muuta Venemaale reisivate soomlaste käitumist ja vanemaealised turistid toovad endiselt suveniirina kodumaale suguhaigusi.

Viimastel aastatel on Lõuna-Karjala võimud avastanud, et mitu piirkonnas HIVi nakatunud inimest said haiguse pärast Venemaale reisimist. Eelmisel aastal tuvastati seitse naaberriigis HIVga nakatunud inimest, vahendab Yle.

Seitsmest patsiendist kuus olid mehed. Seejuures on tegemist vanemaealiste patsientidega - kõigi nakatunud meeste keskmine vanus oli 70 ja nad kõik olid reisinud Venemaale Svetogorski linna (endine Soome linn Enso).

Svetogorsk asub 45 kilomeetri kaugusel Lõuna-Karjala pealinnast Lappeenrantast. 

Ametnike sõnul on kasvanud HIViga nakatunud soomlaste arv hoolimata sellest, et tehtud on mitmeid informatsioonikampaaniaid, millega on elanikke ohtudest teavitatud ja soovitatud alati kondoomi kasutada.

Samuti kutsuvad võimud üles end suguhaiguste osas testima, aga paljud ei taha seda teha, sest tegemist on piirkonnaga, kus kõik tunnevad kõiki ja patsiendid tunnevad arstide ees piinlikkust.

Lisaks HIVile on arstide sõnul hüppeliselt kasvanud ka klamüüdiasse nakatunute arv.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles