Briti kõrgeimal tipul sai laviinis surma kaks mägironijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langevarjurid Ben Nevise mäe nõlval Šotimaal.
Langevarjurid Ben Nevise mäe nõlval Šotimaal. Foto: Caters News Agency / Scanpix

Suurbritannia kõrgeimal tipul Ben Nevisel vallandus täna laviin, milles sai surma kaks mägironijat ning kaks inimest sai vigastada, teatas Šotimaa politsei.

Õhukiirabi, piirivalve helikopter ning kolm kiirabiautot saadeti sündmuskohale mäkketõusu marsruudil Gully 5 pisut enne keskpäeva kohaliku aja järgi. Päästjatele olid abiks ka piirkonnas harjutusel viibinud sõjaväelased.

Šotimaa laviiniinfo keskus oli eile hinnanud ohutaseme Lochaberi piirkonnas, kus asub ka Ben Nevis, kõrgeks.

Šoti mägedes on sel talvel surma saanud kümme inimest, kuid täna hukkunud kaks inimest olid esimesed, kelle elu nõudis laviin. Talvel 2012–2013 sai seal laviinides surma kaheksa inimest.

Aasta esimesel päeval sai Ben Nevisel surma 21-aastane Bristoli ülikoolis õppinud Saksa tudeng, kes kukkus seljandikult alla, kui ta oli koos kolme inimesega seal ronimas. Detsembris sai mäel surma 21-aastane Briti noormees.

Eelmisel laupäeval päästeti Šoti mägismaal matkaja, kes oli Glen Coe kandis kadunuks jäänud, kuid 57-aastane mees suri hiljem haiglas.

Ben Nevis on 1343 meetrit kõrge ja sellega Suurbritannia saare kõrgeim mägi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles