FAA: Boeing 737 MAXi lendude peatamiseks pole alust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 737 MAX.
Boeing 737 MAX. Foto: BEN STANSALL / AFP/Scanpix

 USA föderaalne lennundusamet (FAA) teatas teisipäeval, et ei ole alust Boeing 737 MAXi lendude peatamiseks pärast Etioopias 157 inimese elu nõudnud katastroofi seda tüüpi lennukiga.

«Tsiviillennundusamet ei ole edastanud meile andmeid, mis õigustaks sekkumist,» ütles FAA direktor Daniel Elwell avalduses.

Euroopa Lennundusohutusamet (EASA) sulges Euroopa õhuruumi Boeing 737 MAX 8 ja 9 lennukitele pärast teist seda tüüpi lennuki ohvriterohket õnnetust viie kuu jooksul.

Oma õhuruumis ei luba Boeing 737 MAXil lennata Austraalia, Hiina, Holland, Iirimaa, Indoneesia, Lõuna-Korea, Malaisia, Mongoolia, Omaan, Prantsusmaa, Saksamaa, Singapur ja Ühendkuningriik.

Lennufirmadest on selle mudeli lennukite lennud peatanud Aerolineas Argentinas, Aeromexico, Cayman Airways, Comair, Eastar Jet, Ethiopian Airlines, Gol Airlines, Icelandair, Norwegian Air Shuttle, Turkish Airlines ja Jet Airways.

Riigid nagu Dubai, India, Itaalia, Kanada, Venemaa ja USA teatasid, et esialgu ei keela selle mudeli lennud, kuid jälgivad uurimist ja on tihedas kontaktis Boeinguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles