Trump plaanis Ivanka ja Jaredi vallandada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanka Trump ja Jared Kushner, esiplaanil Donald Trump.
Ivanka Trump ja Jared Kushner, esiplaanil Donald Trump. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

USA president Donald Trump tahtis administratsioonist vallandada oma tütre Ivanka Trumpi ja tema abikaasa Jared Kushneri, selgub uuest Trumpi Valget Maja käsitlevast raamatust.

President Trump tahtis vallandada Ivanka ja Kushneri ja saata nad tagasi New Yorki, kuna nende palkamise tõttu hakkas Trump saama negatiivset meediakajastust, kirjutab ajakirjanik Vicky Ward oma uues raamatus.

Järgmisel nädalal ilmuv teos pealkirjaga «Kushner Inc.» väidab, et Trump palus oma toonaselt kabinetiülemalt John Kellylt paar Washingtonist eemaldada, sest nad ei osanud poliitikas tegutseda. Kuid teose autori sõnul käis Trumpi soov Ivanka ja Kushner koju saata lainetena.

«Saada mu lapsed minema. Saada nad tagasi New Yorki,» teatas Trump väidetavalt ühel juhul Kellyle. Kabinetiülem vastas presidendile, et paarist on raske vabaneda, sest nad olid kampaania algusest Trumpi meeskonna ühed mõjuvõimsaimad liikmed.

Wardi teos kirjeldab telgitagust võimuvõitlust ja manöövreid, mille abil paar suutis püsida Valges Majas kauem kui ükski nende rivaal ning säilitada pärast kaht tormilist aastat endiselt prominentset positsiooni. Teose tarbeks intervjueeris Ward kahe aasta jooksul 220 inimest.

Kuigi Ivankat ja Kushnerit kujutatakse tavaliselt tsentristlike tasakaalustavate jõududena, olid nad Wardi sõnul enam kui valmis protokolli rikkuma ning kasutama oma mõju presidendi kallutamiseks oma huvidele vastavalt.

Trumpi süüdistati tütre ja väimehe palkamise järel onupojapoliitikas. Valge Maja nõunikena töötavatel Ivankal ja Jaredil ei olnud eelnevalt mingit poliitilist kogemust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles