Venemaa saadab «ajupestud» noored patriotismilaagritesse (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kasakarühmade kadetid.
Vene kasakarühmade kadetid. Foto: Sergei Pivovarov / Reuters / Scanpix

Venemaa plaanib saata halvale teele sattunud noorukid sõjaväelistesse ümberõppelaagritesse ning installeerida koolidesse keelatud veebilehti tõkestava tarkvara, teatas Vene julgeolekunõukogu esimees.

Kui president Vladimir Putin rajas eelmisel suvel Vene sõjaväe alla patriootliku direkoraadi, eeldasid vaatlejad, et tegu võib olla laiema patriootliku kasvatuse laine algusega, mis levib edasi koolidesse ja kõrgematesse õppeasutustesse.

Nüüd teatas Venemaa julgeolekunõukogu peasekretär Nikolai Patrušev, et noored on sotsiaalmeedias toimuvast mõjutegevusest ajupestud ja nad tuleb saata vastavatesse laagritesse.

«Kriminaalsele tegevusele kalduvad noorukid saadetakse 2019. aastal sõjalis-patriotistlikesse laagritesse,» lausus Patrušev Udmurtias konverentsil.

Patruševi sõnul on koolidesse paigaldatud ka spetsiaalne tarkvara, mis blokeerib soovimatu sisuga veebilehti. Julgeolekunõukogu ülema sõnul on kombineeritud meetmed aidanud vähendada noorsookuritegevust ligi 19 protsendi võrra.

Patrušev on varem soovitanud luua vabatahtlikest populaarsetest Vene blogijatest koosnevad internetibrigaadid, et sisendada Vene noorsoo südamesse isamaa-armastust ja vaimseid väärtusi.

Eelmisel aastal hoiatas Patrušev noorsugu satanistide, opositsioonipoliitikute ja mittetraditsiooniliste usuliste rühmituste mõju eest.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles