DJI Osmo Pocket – vloggeri tönts võlukepike

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Telia e-pood

20 aastat tagasi esilinastus tänaseks klassikaks kujunenud õudusfilm „Blair Witch Project“, mis oli tõepoolest õudne film. Ma ei suutnud seda isegi lõpuni vaadata, aga seda mitte selles sisalduvate õuduste tõttu, vaid seepärast, et ilma stabilisaatorita kaamera ajas mul otseses mõttes südame pahaks. Dji Osmo Pocket kaameraga poleks seda juba juhtunud. Seda enam, et DJI Osmo Pocket on hinnalt kättesaadav isegi filmitudengitele, kes filmi peategelased olid.

Paraku oli Osmo Pocket minu käes rekordiliselt lühikese aja, et selle kohta mingit süvaanalüüsi teha, kuid üht-teist selle seadme kohta siiski öelda võin, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

Välimus

Õige mitmes kohas kutsutakse DJI Osmo Pocketit seikluskaameraks.  Mina selles väga kindel ei ole. Seikluskaamerad on reeglina sellised väikesed kuubikud, mis kilomeetrite kõrguselt alla kukkudes säilitavad oma töökindluse. Osmo Pocketi kaameraosa seevastu liigub pealtnäha üpris hapra ’kaela’ otsas, mis kardetavasti kõvemat põrutust üle ei ela. Ma võin ju eksida, aga proovima ma Osmo Pocketi vastupidavust ei hakanud. Pigem on tegu kaameraga, millega seikluseid turvalisest kaugusest filmida. Seda enam, et sellega ka kiiremad seiklused värinavabalt jäädvustuvad. Õnneks kuulub Osmo Pocketiga ühte komplekti tõhus ja piisavalt jäik plastümbris, mis vähemalt puhkehetkel peaks õrnavõitu kaamerale kindlat kaitset pakkuma. Ümbrise disain tundub olevat meeldivalt läbimõeldud, et seda kasutada ka mõningate lisadega, mis kaamera komplekti kuuluvad. Nimelt USB-C- ja lightning-adapterid kaamera ühendamiseks kas Android-telefoni või iPhone’iga. Kaamera ja telefoni ühendus on lahendatud üpris elegantselt, kuid ka siin oleks võimalik väike areng paremusele. Nimelt on telefoniadapteri pesa kaetud väikese plastplaadiga, mis adapteri paigaldamisel tuleb eemaldada. Paraku pole ühtegi sobivat kohta ei kaamera ega kaameraümbrise juures, kus seda adapterikatet viisakalt säilitada, et pisike vidin kaduma ei läheks.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles