ALDE fraktsiooni juht kutsus Ratast üles loobuma koalitsioonist EKREga (58)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guy Verhofstadt.
Guy Verhofstadt. Foto: SCANPIX

Väljaanne Politico edastab, et Euroopa Parlamendi ALDE fraktsiooni juht Guy Verhofstadt saatis teisipäeval Eesti peaministrile ja Keskerakonna esimehele Jüri Ratasele e-kirja, milles kutsus üles loobuma plaanist moodustada valitsuskoalitsioon, kuhu kuulub Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), kirjutab rahvusringhäälingu uudised.

Politico on e-kirja sisuga tutvunud ja märgib, et kirjas palub Verhofstadt Ratast tungivalt mitte moodustada koalitsiooni EKREga, mida Belgia endisest peaministrist eurosaadik nimetab paremäärmuslikuks erakonnaks, mis meenutab Euroopa fašistlikke režiime.

ALDE fraktsiooni esimehe arvates oleks «selline koostöö kahjulik Eesti ühiskonnale ja riigi geopoliitilisele positsioonile ning põhjustaks korvamatut kahju meie suurepärasele koostööle liberaalses perekonnas».

Euroopa Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsioon (ALDE) koosneb liberaalsest Euroopa liberaalsete ja reformiparteide ühendusest ja tsentristlikust Euroopa Demokraatlikust Parteist. Eestist on ALDE liikmed nii Ratase juhitav Keskerakond kui ka Kaja Kallase Reformierakond.

Kommentaarid (58)
Copy
Tagasi üles