VIDEO: Nigeerias sai koolivaringus surma üheksa last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nigeerias varises eile Lagose linnas kokku kolmekorruseline koolihoone, surma sai vähemalt üheksa last, teatasid võimuesindajad.

Kokkuvarisenud hoonest päästeti 37 inimest. Mõnedel andmetel võis hoones õnnetushetkel viibida kuni sada inimest, kellest enamik algkooliõpilased.

Lagose saarel Itafaji turu lähistel asunud hoone varises kokku kella kümne paiku kohaliku aja järgi. Pealtnägijate sõnul oli hoone ülemisel korrusel lasteaed ja kool, kus käis üle saja lapse.

Linna päästeameti peadirektor Shina Tiamiyu võimalikku hukkunute arvu ei kommenteerinud, kuid üks päästeametnik ütles Briti ringhäälingule BBC, et surma on saanud vähemalt 10 inimest.

Sündmuskohale toodi ööpimeduse saabumise eel päästemasinaid juurde.

Lagoses toimus majavaring.
Lagoses toimus majavaring. Foto: ISRAEL OPHORI / EPA / Scanpix

«Me proovime endiselt selgitada, kui paljud lõksu jäid,» ütles politseiametnik Seun Ariwyo, kelle hinnangul on lõksus kümneid inimesi. «Vähemalt 20 on välja toodud,» lisas ta, kuid ei täpsustanud kas elusalt või surnult.

Sündmuskohal olev AFP reporter ütles, et rusude alt toodi välja vähemalt kaheksa inimest, nende seas verise näoga väike poiss, kes oli elus, kuid näis olevat raskelt vigastatud.

Lõksu jäänud laste otsimine Lagoses. 
Lõksu jäänud laste otsimine Lagoses. Foto: TEMILADE ADELAJA / REUTERS / Scanpix

Majavaringud on Nigeerias ehitusreeglite süsteemse eiramise tõttu sagedased.

2014. aasta septembris hukkus 116 inimest, nendes eas 84 lõuna-aafriklast, kui varises kokku kuuekorruseline maja, kus kuulus teleevangelist jutlust pidas.

2016. detsembris hukkus vähemalt 60 inimest, kui Akwa Ibomi osariigi pealinnas Uyos varises sisse ühe kiriku katus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles