Postimees 1991. aastal: autost varastati juubelitort

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tort. Pilt on illustratiivne.
Tort. Pilt on illustratiivne. Foto: yandex.ru

Toimetusse helistas hiljuti 60-aastase sünnipäeva pidanud naisterahvas ja palus hoiatada tulevasi hällilapsi, kes kavatsevad pidu korraldada.

8. märtsi õhtul istus juubeliseltskond Rukkilille kohvikus. Sünnipäevalaps otsustas jätta 15-kilose tordi autosse õiget aega ootama, sest peoruum oli liialt soe. Kui torti võtma mindi, leiti, et Žiguli esiuks on lahti muugitud ning tagaistmel olnud tort kadunud. Samas lebanud viinapudelite kotti polnud puudutatud.

Hiljem kuulis juubilar juhuslikult Rukkilille parklast kella 21–21.30 paiku mööda sõitvalt tuttavalt, et kaks tütarlast seisid tee ääres ja hääletasid. Tumeda mantliga neiu oli hoidnud süles torti. Tema mantel oli kreemi ja beseega koos, sest tort oli lahtise aluse peal.

Pidulised on magusast suutäiest muidugi ilma jäänud, kuid ehk on keemilisse puhastusse toodud võiplekiline mantel. Nii jõuaks juubilar võib-olla neidudeni, et neilt küsida, kuidas tort maitses. Tordi valmistaja oli muide juubilar ise.

16.03.1991

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles