Kalev/Cramo teenis Rapla üle raske võidu, Tartu Ülikool alistas Läti Ülikooli

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chavaughn Lewis eelmisel hooajal Kalev/Cramo särgis.
Chavaughn Lewis eelmisel hooajal Kalev/Cramo särgis. Foto: Eero Vabamägi

Korvpalli Eesti-Läti ühisliigas pakkus Rapla Avis Utilitase meeskond kõva vastupanu BC Kalev/Cramole, kuid valitsev Eesti meister sai võõral väljakul lõpuks tulemusega 84:77 võidu. Tartu Ülikool teenis tabelisse võidulisa, kui alistas koduväljakul numbritega 82:62 Läti Ülikooli meeskonna.

Esmaspäeval VTB Ühisliigas Astana meeskonna üle 28-punktilise võidu teeninud Cramo kaotas Rapla vastu avaveerandi nelja punktiga, kuid suutis minna poolajapausile kolmepunktilises eduseisus. Teisel poolajal jätkus tasavägine vastasseis ning kodumeeskond pääses veel viimase veerandi alguses ühe punktiga juhtimagi, kuid Eesti esiklubi võttis lõpuks siiski seitsmepunktilise võidu.

Cramo parimana viskas üleplatsimehena ameeriklane Chavaughn Lewis 24 punkti, Branko Mirkovic kogus 15 punkti ja seitse korvisöötu ning VTB Ühisliigas möödunud vooru sümboolsesse viisikusse valitud keskmängija Arnett Moultrie viskas 14 punkti ja võttis maha kuus lauapalli. Rapla meeskonna resultatiivseimana viskas Hunter Mickelson 17 punkti ja sai kätte üheksa lauapalli, Sven Kaldre toetas teda 16 silmaga.

Samal ajal ülikoolilinnas Tartus peetud kohtumises teenis kohalik Tartu Ülikooli meeskond 18-punktilise Läti Ülikooli üle. Seejuures kulges kohtumine kolme veerandaja jagu üsna võrdselt, kuni kodumeeskond viskas viimasel veerandajal vastasest koguni 19-punkti enam ning sai kirja kindla võidu. Tartu eest viskas üleplatsimehena meeskonna leedulasest kapten Julius Kazakauskas 20 punkti, saades lisaks kätte ka üheksa lauapalli ning jagades kaaslastele kaheksa korvisöötu. Teine leedulane Arnas Velicka kogus enda arvele 16 punkti ja üheksa lauapalli. Kaotajate parimana viskas Rendijs Feikners 16 silma.

Tartu Ülikooli meeskonna peatreeneri Priit Vene hinnangul leiti viimasel veerandil õiged käigud üles. «Play-offide eel tõuseb iga mängu punktide hind. Tänane mäng ilmselt palju ilu ei pakkunud, aga punktid saime kätte ja see on peamine. Täna hakkas lõpuks kaitse surve toimima ja leidsime viimasel veerandil rünnakul need käigud üles, mis nad meile jätsid. Sellest nad enam välja ei tulnud ja lõpuks läks vahe juba päris soliidseks,» sõnas Vene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles