Video: uppunud Itaalia laevalt lekkiv kütus liigub Prantsuse ranniku poole (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Atlandi ookeanil Prantsusmaa lähedal uppunud Itaalia kaubalaevalt lekkiva kütuse laik liigub ranniku poole, teatasid Prantsuse võimud.

Kütuselaik, mis on praegu 10 kilomeetrit pikk ja kilomeeter lai, võib jõuda Bordeaux' lähedal rannikule sel nädalavahetusel.

«Meie prognooside kohaselt võivad kütuselaigu fragmendid jõuda halva ilma tõttu Nouvelle-Aquitaine'i ranniku mitmesse piirkonda pühapäevaks või esmaspäevaks,» ütles keskkonnaminister Francois de Rugy ja lisas, et halb ilm raskendab lekkinud kütuse kogumist.

Prantsusmaa saadab neli laeva kütuselaiguga võitlema ja valmistub ka puhastusoperatsiooniks rannikul, ütles minister.

Itaalia kaubalaev, mille laadungiks oli 365 merekonteinerit, neist 45 ohtlike materjalidega, ja 2000 sõidukit, oli teel Hamburgist Casablancasse, kui alusel puhkes pühapäeva õhtul tulekahju.

Kõik 27 meeskonnaliigat evakueeriti järgmisel päeval, kuna tulekahju väljus kontrolli alt. Laev uppus teisipäeval umbes 300 kilomeetrit La Rochelle'i linnast läänes.

Laeval oli 2200 tonni raskekütust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles