GALERII: Kaitseliitlased harjutasid linnalahingut laservestidega (1)

Sander Silm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Tartu malevlased harjutas Hellenurmes linnalahingu pidamist seljas laservestid, mis annavad pihta saanud võitlejale kohe teada, kas ta sai «haavata» või on juba sootuks «surnud».

Tavapäraselt viiakse õppused läbi paukmoonaga, kus instruktorid otsustavad, kes sai «surma» või «haavata». Kuid sel viisil ei saa osalejad kohe tagasisidet, kas nende tehtud valesamm või tegematajätmine tähendaks pärislahingus surmaotsusust.

Kaitseliidu Tartu malev rakendab seetõttu väljaõppes järjest enam paintballrelvi ja laserveste, mida kasutades saavad võitlejad kohe aru, kui ohvriterohke tegelikult võib üks linnalahing olla.

«Laservestid, mis reageerivad kohe, kui kaitseliitlane on n-ö pihta saanud, näitavad, milliseid kaotusi võivad kaasa tuua nende väärsammud,» ütles Tartu maleva vanemveebel Veiko Seim.

Kaitseliidu Lõuna Maakaitseringkonda kuuluvatel malevatel algas tänavu uus, kolme aasta pikkune väljaõppetsükkel, mis esimesel aastal keskendubki lahingutegevusele hoonestatud alal ehk teisisõnu õpivad kaitseliitlased linnalahingute läbiviimist.

Lõuna Maakaitseringkonna tänavune väljaõppetsükkel lõpeb suurõppusega SIBUL 2019, mis leiab suures osas aset 13.- 15. septembril Valgas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles