Galerii: keeleteokonkursi lõpuaktusel kõlasid sõnad ja laulud

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miina Härma gümnaasiumis päev enne emakeelepäeva toimunud üleriigilise keeleteokonkursi lõpuaktusel tutvustati kõiki võistlema esitatud häid tegusid ja kuulutati nende hulgast välja 2018. aasta parimad. Külalisi võttis koolimaja ees vastu ja saatis koduteele kinnastatud kätega Miina Härma kuju.

Rahvaauhinna pälvisid «Iga päev on seiklus» vihikud, aasta keeleteoks valiti «Eesti õigekeelsussõnaraamat ÕS 2018». Auhinnad andis kätte haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Teiste sõnavõtjate hulgas kõnelesid ka Tartu linnapea Urmas Klaas ja Miina Härma gümnaasiumi direktor Ene Tannberg.

Mulluste parimate keeletegude tutvustamise sekka esitas kooli näitering dramatiseeritud katkendeid Anton Hansen Tammsaare «Tõe ja õiguse» teisest osast.

Aktusel kõlas Miina Härma gümnaasiumi segakoori esituses ja Markus Leppoja dirigeerimisel Tõnu Kõrvitsa «Emakeelelaul» Doris Kareva sõnadele ning samuti Pärt Uusbergi kantaat «Igaviku tuules», milles on ühendatud Kristjan Jaak Petersoni ja Juhan Liivi luule ning regivärss, dirigeeris autor.

Järgmise aasta keeleteokonkursi lõpuaktuse korraldab Põlva gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles