Genfi autonäituse järelkajad. Õnnitleme juubilare! Pluss 7 imelikku asja, mis silma jäid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genf 2019. Bugatti 110.
Genf 2019. Bugatti 110. Foto: Esta Tatrik

Autotööstus on jõudnud ikka, kus tuntud markidel tiksub järjest sajand täis. Või rohkem. Arter käis Genfis ja vaatas üle ka juubilarid. Lisaks viskame pilgu peale 7 imelikule asjale, mis näituselt silma torkasid.

Autotööstus on jõudnud ikka, kus tuntud markidel tiksub järjest sajand täis. Genfis tähistasid oma sajandit eraldi väljapanekuga Bentley ja Citroën.

​Või on näidikupaneelil ette kerinud juba 110, nagu näiteks Bugattil. Või koguni 120, nagu Fiatil. Ega tuuningukojadki ei jäta oma ümmargusi tähtpäevi vaid enda teada – Rufil täitus 80 tegutsemisaastat ja Abarth kuulutas oma 70 aasta juubelit lausa väikese automuuseumi mõõtu väljapanekuga. Mazda MX-5 Miatal täitus aga 30 aastat.

Bentley Mulsanne W.O. Edition Mullinerilt. Inspireeritud mudelist Bentley 8 Litre (1930), W.O. Bentley viimasest loomingust. 20 aastat tagasi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles