Martin Helme valetas Deutsche Welle intervjuu toimumisaja kohta (41)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme
Martin Helme Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile ilmus Deutsche Welles Briti ajakirjanik Tim Sebastiani vastuoluline intervjuu Martin Helmega, kus poliitik esitas mitmeid küsitavaid väiteid. Täna proovis Martin Helme Facebookis oma öeldut põhjendada, kuid tegi seda sulaselget valet esitades. 

Martin Helme vabandas oma intervjuus öeldut sellega, et intervjuu sai antud vahetult pärast valimisi.

«Esiteks andsin ma selle intervjuu vahetult peale valimisi, kui me ei osalenud veel koalitsioonikõnelustel,» kirjutas Martin Helme täna Facebookis.

See lause sisaldab aga vähemalt ühte valeväidet. Intervjuu toimus Deutsche Welle saate Conflict Zone produtsent Frank Suyaki andmetel sel esmaspäeval, 11. märtsil kell 11.00-11.35.

Esiteks olid valimised 4. märtsil, mistõttu ei saa kuidagi väita, et nädal hiljem aset leidnud intervjuu oleks toimunud vahetult pärast valimisi.

Teiseks on ülimalt vähetõenäoline, et Martin Helme EKRE fraktsiooni esimehena ei olnud teadlik, et Keskerakond plaanib kohe-kohe teha Isamaale ja EKRE-le ettepaneku koalitsiooniläbirääkimisi pidada. Intervjuu algas kell 11.00, Keskerakonna juhatus teavitas avalikkust koalitsioonikõneluste alustamisest EKRE ja Isamaaga esmaspäeval pärast juhatuse koosolekut kell 12.30. 

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles