Fotouudis: Gustav Suitsu luulepreemia pälvis Mehis Heinsaar

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehis Heinsaar.
Mehis Heinsaar. Foto: Sille Annuk

Emakeelepäeva sündmused Tartus kulmineerusid kirjandusmuuseumis, kus kuulutati välja tänavune Gustav Suitsu luulepreemia võitja ning tehti teatavaks Vabariigi Presidendi rahvaluulepreemia laureaadid.

16. korda välja antud Gustav Suitsu luulepreemia pälvis Mehis Heinsaar luulekogu «Pingeväljade aednik» eest.

«Kirjutan proosat, aga loojatüübina olen luuletaja. Looja tüvi on luule, oksad on proosa. Aga et proosat on nii palju kirjutatud, siis tüvi on okste alla mattunud,» ütles Heinsaar preemiat kätte saades. Ta lisas, et väga tihti ja väga palju luulet kirjutada olekski tervisele kahjulik.

Presidendi rahvaluulepreemia pälvisid Maie Matvei silmapaistvate kaastööde eest aastatel 2009–2018, Ene Raudkats sisuka koostöö eest aastatel 2002–2018, Asael Truupõld mitmekülgse rahvaluuleainese kogumise eest aastatel 2009–2018 ning Ergo-Hart Västrik läänemeresoome rahvaste pärimuse jäädvustamise ning Tartu ülikooli tudengite juhendamise ja inspireerimise eest aastatel 2009–2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles