PERSOON. Kliimasoojenemisega võitlev Pipi (8)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greta Thunberg Rootsi parlamendi ees streikimas. 16-aastase tüdruku üksi alustatud meeleavaldusest on välja kasvanud üleilmne liikumine. 
Greta Thunberg Rootsi parlamendi ees streikimas. 16-aastase tüdruku üksi alustatud meeleavaldusest on välja kasvanud üleilmne liikumine. Foto: Jessica Gow/Tt News Agency/Scanpix

Julgelt maailma vägevate hulgas liikuvat ja süngel toonil kliimamuutustest rääkivat tillukest Greta Thunbergi on võrreldud Jeanne d’Arci ja Pipi Pikksukaga. 16-aastase patsidega Rootsi koolitüdruku sõnul pole ta kuidagi eriline, kuid tal on moraalne kohus maailmale selgeks teha, et kliimamuutuste peatamisega on tuli takus.

Thunbergi üksildasest protestist Rootsi parlamendi ees mullu suvel on saanud ülemaailmne kliimastreigilaine, mis jõuab täna ka Tallinnasse ja Tartusse. Meeleavaldused toimuvad kokku rohkem kui sajas riigis enam kui 1500 linnas.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles