USA tühistas veel 340 Venezuela kodaniku viisad (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Guaido.
Juan Guaido. Foto: CARLOS JASSO / REUTERS

USA välisministeerium teatas neljapäeval, et tühistas veel 340 Venezuela kodaniku viisad, kes kuuluvad president Nicolas Maduro lähikonda.

Välisministeeriumi eestkõneleja Robert Palladino sõnul on nende seas 107 endist diplomaati ja nende pereliiget.

Alates 2018. aasta lõpust on tühistatud kokku rohkem kui 600 Venezuela kodaniku viisad.

Ühendriikide välisminister Mike Pompeo teatas varem päeval, et  USA on toonud oma Venezuela saatkonnast ära kõik diplomaadid.

"Kõik veel Venezuelas olnud USA diplomaadid on riigist lahkunud. Ma tean, et see on nende jaoks raske hetk," sõnas Pompeo avalduses. 

"Nad on täielikult pühendunud meie missioonile toetada venezuela rahva püüdlusi elada demokraatias ja luua oma perekondadele parem tulevik," lausus välisminister. 

Pompeo teatas Ühendriikide otsusest kõik järelejäänud diplomaadid Venezuelast ära tuua esmaspäeval. 

"See otsus peegeldab halvenevat olukorda Venezuelas ja järeldust, et USA diplomaatilise personali kohalolek on muutunud piiranguks USA poliitikale," kirjutas Pompeo esmaspäeva hilisõhtul Twitteris.

24. jaanuaril andis Ühendriikide välisministeerium käsu kõigile Caracase saatkonna mittehädavajalikele töötajatele Venezuelast lahkuda. 

Samal päeval kutsus USA välisametkond ka Venezuelas elavaid ameeriklasi kaaluma riigist lahkumist. 

Venezuelas kestab alates jaanuari keskpaigast vastasseis opositsioonijuht Juan Guaidó ja president Nicolás Maduro vahel ning Ühendriigid on sarnaselt veel umbes 50 riigile tunnustanud Guaidód Venezuela legitiimse liidrina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles