Riik paneb 81 maatükki oksjonile

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumaa.
Põllumaa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maaamet müüb või annab rendile avaliku kirjaliku enampakkumisega riigile kuuluvat maatulundusmaad. Müügile antakse 37 ning rendile 44 maalappi, millest umbes pooled asuvad Tartumaal.

28. märtsil toimub avalik kirjalik enampakkumine riigivara võõrandamiseks Hiiu, Järva, Lääne, Põlva, Pärnu, Tartu, Viljandi ja Valga maakonnas.

Põllumajandussaaduste tootmiseks või metsakasvatuseks kasutatavat maad on müügis 37 kinnisasja, neist 20 juhul on müüki pandud Tartumaal asuvad maatükid.

Kui keskmiselt on müüdav maatulundusmaa paari hektari suurune, siis suurim maatükk läheb müüki Tartumaal Peipsiääre vallas – 12,26 hektarit. Näiteks Lääneranna vallas on müügis üle 8-hektariline maatulundusmaa ning Tartumaal Kambjas müüakse 9,5 hektarit.

Müük toimub kirjalikul enampakkumisel ja lisainfo on leitav SIIT.

09. aprillil toimub avalik kirjalik enampakkumine riigivara kasutamiseks andmiseks Harju, Ida-Viru, Jõgeva, Lääne, Lääne-Viru, Põlva, Pärnu, Rapla, Tartu, Viljandi ja Võru maakonnas.

Rendile antkase 44 maatükki, millest 18 on Tartumaal. Ka suurim rendile antav kinnisasi asub Tartu maakonnas Peipsiääre vallas, kus välja renditakse üle 47-hektariline maalapp. Jõgevamaal Pikknurme külas on aga näiteks võimalik rendile võtta 19 hektarit maatulundusmaad.

Lisainfo kirjaliku enampakkumise kohta leiab Maaameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles