Minister Tõniste: lõpetage EKREga hirmutamine (23)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Toomas Tõniste.
Rahandusminister Toomas Tõniste. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Isamaa liige, viimaseid nädalaid rahandusministrina ametis olev Toomas Tõniste ütles, et teda häirib see, kuidas Eestis, aga ka välismaal EKRE valitsusse võtmisega inimesi hirmutatakse.

«Täna EKRE valitsusse laskmine on sama hea, kui mõni teine valitsuskombinatsioon,» on rahandusminister kindel, «kuna kõik valimislubadused on nagunii üle võlli.»

EKRE, Isamaa ja Keskerakonna valitsusliidust, mida on hakatud kutsuma ka EKRE IKE liiduks, hirmutab teda rohkem see, kuidas selle ümber kaost ja paanikat külvatakse. «See on minu jaoks pigem mure,» sõnas ta.

Tõniste pidas vastutustundetuks seda, kui poliitilised konkurendid räägivad välismaal oma kolleegidele ja üldsusele, et Eestis lähevad nüüd asjad väga õudseks. «Tegelikult me võiks võtta mis tahes erakonna ja tema kohta hirmujutte kokku rääkida ja öelda, et kõik on nüüd väga mures. Mida rohkem me hirmutame, seda rohkem mures nad (välismaa meedia ja poliitikud-toim) on,» leidis ta.

Tõniste ise ütles, et tema enam aktiivses poliitikas ei jätka. «Et jätkata ministrina, peab olema tugevam mandaat,» selgitas läinud parlamendivalimistel 479 häält kogunud minister. Seetõttu plaanib ta naasta erasektorisse ja jätkata ettevõtlusega, samuti purjespordiga.

Tõnistele kuulub 28,57 protsenti hulgimüügifirmast LTT, mille käive ulatus 2017. aastal üle 10,7 miljoni euro ja puhaskasum pisut enam kui 382 000 eurot. Müügitulu kasvas seejuures 5 protsenti, kasum aga langes poole võrra.

Lisaks on Tõniste omanduses ühes abikaasa Ingrid Tõnistega valdusfirma Breting OÜ, millele kuulub eelkõige Pärnu maanteel asuva esinduspoe järgi tuntud kauplus Lastemaailm. Bretingi käive oli mullu pisut alla 1 miljoni euro, puhaskasum aga 29 700 eurot.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles