Postimees TV: palvetama läinud meeskond pääses napilt surmasuust

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bangladeshi ja Uus-Meremaa kriketikoondise mängijad pidid laupäeval omavahel sõpruskohtumises vastamisi minema, kuid matš tühistati, kuna neist esimesed pääsesid Uus-Meremaal Christchurchis asuva Al Noori mošee juures napilt tulistamisest, kus kaotas elu 49 inimest ning enam kui 40 sai raskelt vigastada.

Bangladeshi kriketikoondise liikmed olid parasjagu bussis, kui tulistamine algas. Meeskonna üldfüüsilise ettevalmistuse treeneri Mario Villavarayeni sõnul pääsesid nad napilt. «Meeskond oli bussis, mis oli just mošee juurde jõudmas, kui tulistamine algas,» ütles ta.

Laske kuuldes jooksid kõik mängijad bussist välja tagasi hotelli. «Kõik meie mängijad on nüüd turvaliselt hotellis. Oleme soovitanud neil mitte välja minna,» ütles meeskonna kõneisik. «Kõige olulisem on see, et meie mängijad pole ohus.»

Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern ütles, et tegu oli kavandatud terrorirünnakutega kahes mošees.

ESPNi korrespondent Mohammed Isam oli tulistamise ajal meeskonna juures. «Ma nägin neid parklast väljumas, viie minuti pärast helistas mulle üks mängija ning palus abi – ta ütles, et päästa meid, oleme suures jamas ning keegi tulistab,» rääkis Isam BBC-le.

«Ma ei võtnud teda esmalt tõsiselt, kuid seejärel ta hääl murdus ning ma jooksin nende suunas. Keegi pakkus mulle küüti ning nii jõudsin pärale. Ma püüdsin jõuda meeskonna bussi juurde, kus käis parasjagu tulistamine ning ma nägin ka tuld, ühte surnud inimest ja ühte inimest, kes jooksis minu poole verise õlaga. Peagi jooksid minu suunas ka mängijad, kes ütlesid mulle lihtsalt, et ma sealt põgeneksin,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles