Prantslanna mõrvas kahtlustatava isa on Eesti politseinik (3)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londonis prantslanna mõrvas kahtlustatava Eesti kodanik Kirill Belorusovi väljaandmine.
Londonis prantslanna mõrvas kahtlustatava Eesti kodanik Kirill Belorusovi väljaandmine. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Märtsi alguses Londonis toime pandud mõrvas kahtlustatava 32-aastase Kirill Belorusovi isa on rohkem kui 20 aastase kogemusega Põhja prefektuuri politseinik.

Kirill Belorusovi kahtlustatakse oma endise tüdruksõbra Laureline Garcia-Bertaux' mõrvamises, kelle surnukeha leiti 6. märtsil Londoni edelaosas asuva kodu tagaaiast madalast hauast. Lahangu käigus selgus, et naine kägistati surnuks.

Londoni mõrvauurijad andsid välja Euroopa vahistamismääruse ning Belorusov tabati 13. märtsil Tallinnas. Daily Maili andmetel tähistas Belorusov vaid kaks päeva pärast naise surnukeha leidmist Tallinna baarides oma sünnipäeva ning miski ei viidanud sõprade sõnul tema süüle.

Üks sõpradest, kellega eelmisel reedel sünnipäeva tähistati, rääkis Daily Mailile, et Belorusov oli olnud täiesti normaalne ja rahulik. «Ta ei maininud mitte midagi oma ekstüdrukust, ma isegi ei teadnud temast tänaseni mitte midagi. Ta ei öelnud mitte midagi isegi selle kohta, et miks ta Londonist tagasi on - arvasin, et see on sünnipäeva tõttu,» rääkis sõber.

Mõrvakahtlusega Belorusov kasvas üles Tallinnas ning on teeninud Eesti Mereväes. 32-aastane mees kolis Suurbritanniasse umbes 10 aastat tagasi ning töötas ühes Londoni ööklubis baarmenina.

Laureline Garcia-Bertaux' ja Kirill Belorusov läksid eelmise aasta aprillis lahku ning kolisid eraldi.

Täna loovutas Harju maakohus Kirill Belorusovi Suurbritannia ametivõimudele. Mõrvas kahtlustatav Belorusov ise palus kohtult, et ta võimalikuks kiiresti Londonisse viidaks. BNSi andmetel ei tunnista Belorusov kuritegu ning soovib, et uurimine tema süütust võimalikult kiiresti tõestaks. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles