Eesti Raudtee müüs Skoone bastioni naaberkinnistu maha (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurtüki 12 kinnistu ostjale langeb kohustus restaureerida maha põlenud töökoda ja vana pumbamaja, täiendavat ehitusõigust linn sellele krundile ei anna.
Suurtüki 12 kinnistu ostjale langeb kohustus restaureerida maha põlenud töökoda ja vana pumbamaja, täiendavat ehitusõigust linn sellele krundile ei anna. Foto: Tairo Lutter

Eesti Raudtee korraldatud oksjonil pakuti Tallinna vanalinna serval, Skoone bastioni naabruses asuva kinnistu eest 1,63 miljonit eurot.

Veebruari keskel pani Eesti Raudtee kirjalikul enampakkumisel müüki Suurtüki 12 asuva hoonestatud kinnistu. Tegemist oli juba teise enampakkumisega. Esimene kukkus osalejate puudumise tõttu läbi. Teisele enampakkumisele laekus tähtajaks üks pakkumine.

«Olime veendunud, et Suurtüki 12 kinnistu enampakkumise alghind oli sel korral piisavalt atraktiivne, et meelitada potentsiaalseid ostjaid,» ütles AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.

Suurtüki 12 kinnistu teenib Eesti Raudtee teatel pikaajalise lepingu alusel kuni 2021. aasta juulikuu lõpuni üüritulu. Kinnistul asuvad kahekorruselise remonditöökoja varemed ja vana pumbajaama hoone. AS Eesti Raudtee juhatus kinnitab enampakkumise tulemused järgmise nädala alguses, peale mida vormistatakse ostjaga notariaalne müügileping.

Kõnealust kinnistut ihaldab endale ka Tallinna linn, kellel on eelisostuõigus ehk võimalus asuda enampakkumise võitja asemele. Tallinna linn on juba varem hoiatanud kinnistu võimalikke ostjaid, et kinnistule ei anta vähimatki täiendavat ehitusõigust. Küll aga on kinnistuomanikul kohustus restaureerida kinnistul olevad vanad hooned muinsuskaitse nõuetele vastavalt.

«Tahaks veelkord üle toonitada, et kui keegi peaks seda kinnistut osta tahtma, siis ei maksa loota, et linn sinna täiendava ehitusõiguse annaks. Kindlasti kaasneb kinnistu ostuga kohustus seal täna asuvad hooned korda teha,» ütles linnapea Taavi Aas jaanuari lõpus. Aasa sõnul ei maksa loota ka sellele, et linnavõimu vahetumine võiks olukorda muuta. «Seal on muinsuskaitse piirangud peal ja ma arvan, et ükski linnavõim ei hakka neid seal muutma. Linn on endiselt valmis seda kinnistut omandama, et see piirkond avaliku alana välja arendada,» ütles Aas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles