Andres Noormetsa ja Ugala lotovõit

Enn Siimer
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema Fran (Vilma Luik) ja isa Bob (Andres Tabun) on oma laste üle uhked, kuid jäävad nendega paljudes küsimustes eri arvamusele.
Ema Fran (Vilma Luik) ja isa Bob (Andres Tabun) on oma laste üle uhked, kuid jäävad nendega paljudes küsimustes eri arvamusele. Foto: Heigo Teder

Lavastaja Andres Noormets ütles ühes intervjuus, et «Surmkindlad asjad siin elus» on talle lotovõit. Tõepoolest, Austraalia kirjaniku Andrew Bovelli näidend on igapidi tugev ja suurepäraselt komponeeritud, mida ei tule just tihti ette.

Kuid mulle näib, et lotovõit ei ole see mitte ainult lavastajale, vaid ka teatrile, näitlejatele ning Viljandi rahvale. Usun, et see lavastus muutub kassatükiks, kuid mitte kommertslikus ja meelelahutuslikus mõttes, vaid eeskätt tänu sellele, et lavastusest õhkuvad inimesi sügavalt puudutavad probleemid, mis annavad meile võimaluse end tegelastega samastada, tunda, et just need probleemid liidavad ja lahutavad meid ja meie lähedasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles